У Франції за заперечення Геноциду вірмен покараний учень-турок Русская версия

Тринадцятирічний французький школяр турецького походження Мустафа Доган був тимчасово виключений зі школи в Нансі за "заперечення геноциду вірмен", повідомляє турецьке видання Today's Zaman.

Підставою для конфлікту послужила письмова робота з історії на тему подій 1915 року в Східній Анатолії. Школяр, що раніше вже мав декілька неприємних бесід з викладачем на цю тему, розсердився і написав: "Навіть якщо все так і було, вони на це заслужили". В інтерв'ю виданню Today's Zaman Мустафа уточнив, що вчитель погрожував поставити йому нижчу оцінку, якщо він продовжить стояти на своєму.

Директор школи подзвонив батьку хлопчика прямо під час заняття і вимагав негайної зустрічі, стверджуючи, що Мустафа порушив закони Франції. Проте батько школяра Мехмет Доган, у свою чергу, звинуватив директора школи Франсіса Віньолу в расизмі і тиску на дитину. Батько підкреслив, що розділяє думку свого сина відносно геноциду, але додав при цьому: "Шкода, що він написав про те, що вони на це заслужили. Це їх розсердило".

Подальша доля школяра повинна вирішитися 20 листопада. На цей день намічена зустріч Догана-старшого, офіційних представників європейської неурядової організації COJEP International та дирекції школи.

Геноцидом вірмен прийнято називати серію трагічних подій 1915 років у Східній Анатолії, що відбулися під час російсько-турецької війни і стали причиною загибелі більше мільйона вірмен. До цих пір у світі немає єдиної думки, чи слід вважати ці події геноцидом. Проте, в 2001 році геноцид був визнаний таким нижньою палатою парламенту Франції. У 2006 там же пройшов законопроект, згідно якому кожному, хто заперечує факт геноциду вірмен, загрожує до року тюремного ув'язнення і штраф до 45 тисяч євро. Проте для того, щоб законопроект набрав чинності, його повинен схвалити Сенат - верхня палата парламенту Франції, чого до цих пір не сталося.

За матеріалом Day.Az.
Новини за темою:
  • Школяр запустив в президента Франції пластиковою пляшкою
  • Франція може заборонити носіння хіджабів у ВНЗ
  • У Франції шкільний автобус зіткнувся з поїздом
  • У Франції учень побив вчителя через розбіжності у трактуванні ісламу
  • У Франції студент з Китаю напав на представників адміністрації ВНЗ із ножем
 19.11.2009 09:50
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Скорпіон (24.10 - 22.11) Скорпіон (24.10 - 22.11)

Сегодня у Скорпионов будет значительный прилив энергии. Стоит использовать ее для достижения целей и преодоления препятствий, которые встречаются на пути. Будьте готовы действовать и не бояться... далі

Інші гороскопи