У МОН відбулася нарада "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні" Русская версия

26 жовтня 2009 року у Міністерстві освіти і науки України (МОН) відбулася нарада "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні" з участю Міністра освіти і науки України Івана Вакарчука.

На нараді обговорювалося питання узгодження дій в рамках українсько-канадського проекту "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні". Ключовим питанням наради стала підготовка та перепідготовка кадрів для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу. Міністр звернув особливу увагу на значущість впровадження українсько-канадського проекту "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні" та підтримав пропозиції канадської делегації щодо спільних дій в рамках проекту.

З української сторони на зустрічі були присутні директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Олег Єресько, начальник відділу освіти осіб з особливими потребами Віра Шинкаренко та директор Інституту спеціальної педагогіки АПН України В'ячеслав Засенко.

Також в обговоренні питань щодо інклюзивної освіти в Україні брали участь координатори україно-канадського проекту "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні" Юлія Найда, виконавчий директор Всеукраїнського фонду "Крок за кроком" та заступник декана гуманітарного факультету Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА) Дмитро Мазін.

Канадську делегацію представляли директор Українського центру засобів і розвитку при Університеті Ґрента МакЮена Роман Петришин та керівник проектів співробітництва у Східній Європі Юрій Конкін.

За матеріалом МОН Украины.
Новини за темою:
  • ­ДСЯО оприлюднила результати моніторингового дослідження щодо забезпечення функціонування державної мови в освітньому процесі 
  • «Як війна впливає на нашу пам’ять та як розвивати запам’ятовування»: новий епізод подкасту «Дофамін для освіти»
  • «Широкий конкурс»: формувальний розподіл держзамовлення у вищій освіті
  • «Цифровий актив для України»: українські освітяни отримали майже три тисячі ноутбуків
  • «Це атака на систему оцінки якості медичної освіти» – заступник керівника МОЗ про Університет Богомольця
 29.10.2009 10:22
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Телець (21.04 - 20.05) Телець (21.04 - 20.05)

Сегодня Тельцы будут купаться во внимании и общении – вы, как магнит, притягиваете интересных и симпатичных людей. С кем-то можно даже завести романчик, который, вполне возможно, выльется во что-то... далі

Інші гороскопи