УЦОЯО заявляє про недостатній рівень знань випускників 2009 року Русская версия

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) заявляє про недостатній рівень знань випускників 2009 року. Як повідомили в прес-службі УЦОЯО, про це йдеться в "Офіційному звіті про результати зовнішнього оцінювання знань випускників загальноосвітніх навчальних закладів України 2009 року".

У повідомленні зазначено, що у звіті наведено багато інформації, яка дає можливість неупередженим поглядом оцінити стан ситуації в сфері загальної середньої освіти, назвати загальноосвітні навчальні заклади, випускники яких показали найкращі і найгірші результати після участі в зовнішньому оцінюванні.

Зокрема, привертають увагу результати зовнішнього оцінювання з математики. Психометричний аналіз свідчить, що тест із математики був нескладним. Однак учасники зовнішнього оцінювання показали незадовільні знання: лише 25% учасників виконали завдання з найпростішим тригонометричним рівнянням, 16% - змогли знайти об’єм кулі, 9% - розв’язали завдання на застосування властивостей функції, 8,6% - практичну задачу на обчислення витрат фарби для фарбування кімнати, що має форму прямого паралелепіпеда. Більше 70% учасників зовнішнього оцінювання не вміють на практиці застосовувати теореми косинусів, Фалеса та Піфагора.

Не кращими є знання з історії України. Лише 41% учасників зовнішнього оцінювання визначили чинники, що зумовили виникнення українського козацтва у XV–XVI століттях. Вірно назвати подію, з якої розпочалося визволення України від нацистської окупації, змогли 29% тих, хто складав тести з історії України. Лише 46% учасників тестування знають про державотворчі процеси в Україні початку 90-х років XX століття. Усього 38% майбутніх студентів змогли правильно вказати дати прийняття Конституції незалежної України, схвалення Декларації про державний суверенітет, Акту проголошення незалежності України.

Крім того, аналіз матеріалів, наведених у звіті, свідчить про те, що далеко не всі загальноосвітні навчальні заклади підтверджують наданий їм статус ліцеїв, гімназій, спеціалізованих закладів. Так, в одній зі шкіл Києва, яка спеціалізується на вивченні французької мови, її для складання тестів вибрали лише 7 осіб. Але жоден із них не показав результат вищий за 172 бали. Аналогічною є ситуація в одній зі столичних шкіл із поглибленим вивченням української мови та літератури. Лише одна особа із 25 випускників цього закладу отримала результат в межах 173-183 балів. Жоден не набрав 200 балів.

У повідомленні зазначається, що звіт про проведення зовнішнього оцінювання направлений вищому керівництву держави, усіх регіонів України, в науково-дослідні інституції, бібліотеки, вищі навчальні заклади та органи управління освітою.

За матеріалом УНІАН.
Новини за темою:
  • У школах та ВНЗ України проведуть заходи з популяризації астрономічних знань
  • Більше 2 тисяч жителів Харківської області подали заявки на участь в 2009 році в незалежному оцінюванні знань
  • 26 січня відбудеться оголошення проекту "Електронна Бібліотека України: створення Центрів Знань в університетах України"
  • Зовнішнє тестування знань в Україні планують замінити тестуванням за здібностями
  • БЮТ заявляє, що в Деснянському районі Києва відключено від електроенергії 14 шкіл
 21.09.2009 14:31
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Лев (23.07 - 23.08) Лев (23.07 - 23.08)

Сегодня Львы чрезмерно уверены в себе. Это отличный момент для того, чтобы взять инициативу в свои руки и решительно действовать. Вы можете добиться значительного прогресса в своих делах, если будете... далі

Інші гороскопи