Міністерство освіти і науки України проводить позачергову перевірку ВНЗ на дотримання ліцензійних... Русская версия

На виконання рішення Державної акредитаційної комісії (ДАК) від 24 березня 2009 року Міністерство освіти і науки України (МОН) проводить позачергову перевірку ВНЗ на дотримання ліцензійних умов надання освітніх послуг.

У Нікопольсьскій філії Європейського університету окрім порушення умов прийому ще й не дбають про якість освітніх послуг. Виявлено, що підготовка фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста з 4 спеціальностей здійснюється без наявності відповідної ліцензії. Не вистачає у філії викладачів з науковими ступенями та вченими званнями. З фахових дисциплін цей показник становить при підготовці бакалаврів - всього 6% при нормі 10%. ДАК вирішила суворо не карати філію. За умови усунення всіх недоліків, навчання можна здійснювати за попередніми ліцензійними обсягами. Щоправда за порушення умов прийому ДАК анулювала ліцензію на підготовку фахівців за спеціальністю "Облік і аудит".

У Донецькій філії Європейського університету теж виявлелено нестачу викладачів з високими науковими ступенями. Десять відсотків комп'ютерів навчального закладу, що використовуються у навчальному процесі, потребують оновлення. Методичні матеріали окремих дисциплін ("Основи програмування та алгоритмічні мови" та "Організація баз даних та знань") із зазначених спеціальностей застаріли. Відсутні індивідуальні семестрові завдання для самостійної роботи студентів.

За умови усунення недоліків у навчально-методичному, кадровому забезпеченні навчального процесу та оновленні парку комп'ютерів ДАК не буде вживати санкцій щодо філії.

А от у Макіївському економіко-гуманітарному інституті студентам не вистачає місця для комфортного навчання. На одного студента загальна площа складає 9,5 квадратних метрів. А це не відповідає рекомендованим державним будівельним нормам України.

За умови усунення недоліків у навчально-методичному, кадровому забезпеченні навчального процесу ДАК постановила продовжити освітню діяльність Інституту за попередніми ліцензованими обсягами.

Ровеньківський гірничий технікум відтепер буде готувати менше бухгалтерів. ДАК зменшила ліцензований обсяг підготовки фахівців за спеціальністю "Бухгалтерський облік" на 50 осіб (заочне), оскільки за інформацією місцевого центру зайнятості за останні 2 роки потреба в таких спеціалістах зменшилась майже на 40%. Перевіркою також виявлено, що майже 9% (5000 примірників) загального фонду бібліотеки потребують оновлення.

У Рівненській філії Європейського університету виявлено випадки, коли викладачі викладають більше чотирьох дисциплін, а також без наукового ступеня і вченого звання. За умови усунення відхилення від нормативно-правових вимог здійснення освітньої діяльності, вирішення проблем в навчально-методичному забезпеченні навчального процесу ДАК постановила продовжити освітню діяльність Інституту за попередніми ліцензованими обсягами.

Західноукраїнський коледж "Полісся" міста Березне позбувся ліцензії зі спеціальності "Біржова діяльність", оскільки просто не розпочав навчання із зазначеної спеціальності.

Міжнародному економіко-гуманітарному університету імені академіка Степана Дем'янчука (Рівне) рекомендовано усунути низку недоліків: урізноманітнити форми підвищення кваліфікації викладачів та розширити бази стажування, підвищити ефективність роботи аспірантури, запровадити виконання договірної тематики, підвищити вимоги до дипломних робіт, привести у відповідність до "Положення про організацію навчального процесу у ВНЗ" надання вільного відвідування студентам молодших курсів.

Рівненський інститут слов'янознавства Київського славістичного університету повинен доповнити навчально-методичні комплекси на паперових носіях електронними варіантами. Тут також зафіксовано випадки, коли старші викладачі читають лекційні курси без наукового ступеня і вченого звання.

За результатами повторної перевірки дотримання Ліцензійних умов надання освітніх послуг у Вищому навчальному закладі "Університет економіки і управління" ДАК анулювала ліцензію Вищого навчального закладу "Університет економіки і управління" на підготовку спеціалістів зі спеціальностей: "Інтелектуальна власність", "Економічна кібернетика" та бакалаврів з напряму "Економічна теорія".

За матеріалом МОН Украины.
Новини за темою:
  • Топ-15 найефективніших університетів України
  • Оприлюднено інформаційні довідки про фінальні розрахунки освітньої субвенції
  • Запрошуємо до участі у І Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості "Чиста вода - основа життя"
  • Уряд ухвалив Постанову про зміни до фінансування закладів вищої освіти
  • В Україні стартує проєкт із поліпшення розмовної англійської для держслужбовців
 06.07.2009 17:20
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Веси (23.09 - 23.10) Веси (23.09 - 23.10)

Сегодня Весам не стоит менять обстановку – лучше находиться в знакомом месте, где будет предельно комфортно. Не стоит выбирать новые задачи, если вы к ним не готовы – беритесь за то, что предельно... далі

Інші гороскопи