З космодрому Плесецьк успішно запустили ракету-носій харківського виробництва Русская версия

З космодрому Плесецьк (РФ) успішно запустили ракету-носій легкого класу "Рокот" з європейським космічним апаратом наукового призначення GOCE. Розробка ракети-носія велася на харківському АТ "Хартрон". Про це повідомила прес-служба АТ "Хартрон".

Триступінчата ракета-носій легкого класу "Рокот" створена на базі міжконтинентальної балістичної ракети РС-18 (SS-19 "Стілет") і призначена для виведення космічних апаратів масою до 2 т на низькі, середні та еліптичні навколоземні орбіти. РН володіє широкими можливостями з виведення КА на орбіту в різному діапазоні висот і нахилів, а також дозволяє реалізувати різні схеми виведення, зокрема групові запуски.

На АО "Хартрон" також підкреслили, що це перша ракета-носій, розроблена в незалежній Україні. До цього подібні розробки велися в СРСР.

За матеріалом Kharkiv.proua.com.
Новини за темою:
  • І.Зайцева: Зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч пройшло успішно
  • За успішну здачу іспитів декан вимагав 200 доларів
  • У Дніпропетровську доцент вимагав 3 тисячі за успішний захист
  • Табачник заявив про успішну реалізацію проекту зі створення освітніх округів в Україні
  • В Україні 85 студентів-сиріт отримають стипендії для успішного навчання
 20.03.2009 15:06
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №1731

Випадковий прикол
Інші приколи