Яценюк: В Україні в 4 рази більше ВНЗ, ніж у Франції Русская версия

Лідер Ініціативи "Фронту змін" Арсеній Яценюк піддав критиці систему освіти в Україні, оскільки вона не відповідає запитам часу і суспільства, а також вимогам з кількості профільних спеціалістів і якості їх підготовки.

"Якість освіти в Україні дуже низька і не відповідає нинішнім вимогам суспільства", - заявив в середу ввечері у Черкасах під час зустрічі з батьками учнів школи-гімназії №31 лідер "Фронту змін" Яценюк.

Яценюк також додав, що в Україні склалася критична ситуація з вибором спеціалістів на ринку праці. Велика частина випускників вищих навчальних закладів не може знайти роботу за фахом. "В Україні в 4 рази більше вищих навчальних закладів, ніж у Франції. Кожне профтехучилище перетворилося на національний університет або інститут. І у нас так вийшло, що частина суспільства - юристи, друга - економісти. А працювати нікому. Реформуючи систему освіти, держава повинна усвідомлювати те, що всі не можуть бути юристами і економістами", - підкреслив лідер "Фронту змін". За його словами, цю проблему можна вирішити за рахунок конкуренції між ВНЗ.

Найбільш критичною Яценюк назвав систему середньої освіти, яка, за його словами, повністю випала із загального освітнього процесу. "Якщо у вищій освіті у нас є якесь просування по Болонському процесу, то середня освіта, яка є обов'язковою умовою формування особи і вступу до ВНЗ, випала з процесу", - заявив Яценюк.

Він додав, що недосконала система освіти в цілому. У тому числі і в приватних школах. Свою дочку лідер "Фронту змін" після першого класу перевів з приватної школи до державної.

Яценюк пообіцяв найближчим часом зустрітися з міністром освіти і науки і обговорити з ним свої ініціативи в контексті реформування системи освіти.

За матеріалом Главред.
Новини за темою:
  • Європейський університет Віадрина пропонує стипендії для українців
  • Для участі у зовнішньому оцінюванні навчальних досягнень в Україні зареєструвалися більше 16 тис. осіб
  • Українським вченим запропоновано стипендії для навчання в Європейському університеті Флоренції
  • У школах та ВНЗ України проведуть заходи з популяризації астрономічних знань
  • 4-6 січня було проведено новорічну ялинку для дітей за участю Президента України
 12.03.2009 14:54
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Красная Шапочка подошла к домику и постучалась в дверь.
- Кто там? - проскрипел старческий голос.
- Это я, Красная Шапочка.
- Детка, дерни за веревочку - дверь и откроется.
- Бабка, дура! Это действительно я, Красная Шапочка. Снимай растяжку!
Інші анекдоти