20 березня в Ґете-Інституті відбудеться Перший німецько-український слем-турнір Русская версия

20 березня 2009 року о 18:00 в Ґете-Інституті (Київ, вул. Волоська 12/4, конференц-зала) відбудеться Перший німецько-український слем-турнір за участі слем-майстрів Тобіаса Борке та Нікіти Ґорбунова (Літературний дім, Штуттґарт, Німеччина).

Літературний слем - це публічне змагання поетів та прозаїків, в якому презентація тексту відіграє чи не найважливішу роль. Професійні поети, як і поети-аматори користуються слем-турнірами, аби випробувати свої твори у відкритому змаганні з іншими учасниками. Виступити дозволяється кожному, при цьому публіка в цілому виконує важливу функцію: оцінювати виступи.

Історія літературного слему у Німеччині почалася в 1986 році, коли у Франкфурті-на-Майні були проведені перші змагання поетів під назвою "Це може кожний". З 1994 року слем-турніри проходять у Берліні, Мюнхені, Франкфурті-на-Майні, Дюссельдорфі та у Гамбурзі. Сьогодні у Німеччині нараховується до 70 регулярних слем-змагань.

В Україні захоплення літературним слемом почалося декілька років тому. За останні роки пройшли десятки поетичних змагань у Харкові, Києві, Хмельницькому, Миколаєві, Донецьку...

Про слем-майстрів:

Тобіас Борке є учасником та переможцем багатьох слем-змагань по всій території Німеччини: у 2003, 2004 та 2006 р. він був бронзовим призером Німецьких міжнародних літературних слем-змагань. Сьогодні він проводить тренінги з репу та слему у Літературному Домі в Штуттґарті.

Нікіта Ґорбунов, правнук відомого російського письменника Лева Копилева, народився в Москві та 1989 року емігрував до ФРН. Спочатку головною мірою відомий як Rap- та Hip-Hop-музикант, поступово зацікавився слем-поезією та на сьогодні має за плечима численні виступи на слем-фестивалях.

Реєстрація за тел.: (044)496-12-88, 496-97-85, е-mail: dt-m@kiew.goethe.org.

За матеріалом Освітній портал.
Новини за темою:
  • 22 квітня відбудеться прес-конференція "Професійні стандарти соціальної комунікації"
  • У Запоріжжі 15 квітня відбудеться круглий стіл щодо наступності професійної освіти
  • Чергова рейдерська атака на землі НАНУ відбудеться у суді?
  • 16 листопада у Львові відбудеться флешмоб "1933р. в одній хвилині"
  • Міністр освіти спантеличила нардепів запитанням із конкурсу для вступу у перший клас
 12.03.2009 14:32
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Стрілець (23.11 - 21.12) Стрілець (23.11 - 21.12)

Сегодня Стрельцам повезло – день для них достаточно оптимистичный. Они будут заряжать окружающих хорошим настроением. Возможно, появится ощущение вдохновения и желание исследовать новое. Планируйте... далі

Інші гороскопи