Кількість зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання у 2009 році перевищила сто тисяч Русская версия

Кількість зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у 2009 році перевищила сто тисяч. Половина з них зареєструвалася протягом останнього тижня, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

За місяць до завершення терміну реєстрації Український центр оцінювання якості освіти повідомив, що вже 107 тис. 311 випускників поточного та попередніх років зареєструвалися для участі у зовнішньому оцінюванні своїх знань. При цьому за останні сім днів кількість охочих зросла вдвічі - тиждень тому вона складала тільки 49 тисяч 295.

Найбільше бажаючих пройти ЗНО (9091 особа) виявилося в Харківській області. До "трійки лідерів" входять також Дніпропетровська та Львівська області, з 8464 та 7893 учасниками відповідно. Найменше учасників зовнішнього тестування наразі зареєстровано в Закарпатській (1190) та Тернопільській областях (1255). Не поспішають реєструватися й столичні мешканці - тут показник реєстрації складає 3659 осіб.

Найпопулярнішими предметами, окрім обов’язкового для всіх учасників тестування з української мови та літератури, залишаються математика (62564 учасників) та історія України (43671). Найменше охочих оцінити свої знання з французької та іспанської мов - 293 та 53 відповідно.

Нагадуємо, що з 2008 року проходження зовнішнього незалежного оцінювання є обов’язковою умовою для вступу до вищих навчальних закладів. Випускники цього року можуть зареєструватися у школах за місцем навчання, тоді як випускники попередніх років мають звернутися до спеціально створених єдиних пунктів реєстрації. В обох випадках кінцевий термін реєстрації – 3 березня. Власне тестування з 8 предметів проходитиме в Україні в період з 6 травня по 5 червня, а кожен учасник зможе оцінити свої знання не більше ніж з 5 предметів.

За матеріалом Освітній портал.
Новини за темою:
  • Яку кількість дитсадків та шкіл потрібно збудувати в Києві та де на це взяти кошти?
  • Якою буде методика та форма експертного оцінювання вчителів під час сертифікації
  • Якість, а не кількість - це гасло реформування юридичної освіти, - Наталія Бернацька
  • Які зміни відбулись в освіті за час Незалежності?
  • Яка кількість учнів хоче переїхати за кордон?
 04.02.2009 19:16
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Козерог (22.12 - 20.01) Козерог (22.12 - 20.01)

Сегодня Козероги будут суперэмпатичны – к каждому будет отклик. Но все же стоит быть с этим поосторожнее, ведь от потока эмоций может и голову закружить. Гороскоп на сегодня для знака Козерога советует... далі

Інші гороскопи