За участі Радника Міністра освіти і науки у ЗНУ обговорили запровадження програм PhD

За участі Радника Міністра освіти і науки у ЗНУ обговорили запровадження програм PhD

У Запорізькому національному університеті обговорили абсолютні пріоритети освітньо-наукових програм PhD – формування мовних компетентностей, активізацію проектної діяльності у виші, поступове ствердження дискурсу академічної доброчесності. Обговорення відбулося під час круглого столу за участі Радника Міністра освіти і науки України Михайла Винницького, представників вишу, аспірантів, молодих вчених.

Михайло Винницький мав можливість ознайомитися з першорічним досвідом запровадження PhD моделі в ЗНУ, відвідавши заняття для аспірантів з курсу «Основи дослідницько-інноваційної діяльності».

Завідувач відділу аспірантури і докторантури Юрій Каганов презентував гостю інституційні можливості, створені в університеті для аспірантів, зокрема, ліцензовані 22 спеціальності, розгалужену мережу спеціалізованих вчених рад, матеріальні стимули для захисту дисертацій, укладені договори про спільні освітньо-наукові програми та програми внутрішньої академічної мобільності з іншими ВНЗ.

Учасники заходу обговорювали питання адаптації складання міжнародних мовних тестів для осіб із обмеженими можливостями, а також проблематику фахових видань, якості наукових збірників та державні вимоги до апробації дисертаційних досліджень.

Були заслухані і виступи доцентів Володимира Сарабєєва та Катерини Сіріньок-Долгарьової, які порушили питання захисту дисертацій англійською мовою, перспективи скасування авторефератів.

А Михайло Винницький розказав присутнім про нормативно-правові зміни в галузі підготовки та атестації кадрів, які найближчим часом запропонують для громадського обговорення, зокрема, ухвалення рішень про присудження наукових ступенів разовими спеціалізованими вченими радами, відмову від загальнодержавного диплома PhD на користь відповідальності конкретного університету за видачу такого документа.

Також він наголосив на важливості подвійного наукового керівництва із запрошенням колег з-за кордону, прийняття внутрішньоуніверситетського Регламенту PhD, міждисциплінарності наукових досліджень.

У межах візиту до ЗНУ Радник Міністра взяв участь і в освітньому проекті Студентської ради «Лекторій ЗНУ» під назвою "Твій університет?".

Було обговорено стан студентського самоврядування в Україні, досвід західних ВНЗ у студентському житті, місії студентських ініціатив та ідею «як зробити університет, яким будуть пишатися?».

За матеріалом МОН.
Новини за темою:
  • Вадим Боярський: Ніхто не позбавляє працівників освіти права на отримання житлової субсидії
  • У Запоріжжі 15 квітня відбудеться круглий стіл щодо наступності професійної освіти
  • У Запорізькому національному університеті відбулася університетська конференція "Молода наука-2010"
  • Освітяни готуються до проведення ЗНО, яке випускники професійно-технічних навчальних закладів здаватимуть вперше
  • Костянтин Бриль: «Освіта та охорона здоров’я завжди будуть пріоритетом для влади»
 18.04.2017 00:00
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №3545

Випадковий прикол
Інші приколи