МОН виділить понад 18млн гривень на Універсіаду та стипендії «олімпіадникам»

МОН виділить понад 18млн гривень на Універсіаду та стипендії «олімпіадникам»

Участь української команди у літній Універсіаді-2017, проведення літньої Універсіади України, а також виплати стипендій Президента України переможцям учнівських олімпіад і конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН буде повністю профінансовано. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду сьогодні, 12 квітня 2017 року.

Понад 18млн гривень на ці потреби буде вивільнено за рахунок перерозподілу видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2017 рік.

Зокрема, 3,1млн грн буде спрямовано на виплату в повному обсязі стипендії Президента України переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Розмір таких стипендії – 2,2тис грн на місяць.

Ще 15млн грн передбачено на спортивні заходи загальнодержавного та міжнародного рівня серед учнів і студентів. Насамперед йдеться про участь студентських збірних команд України у XXIX Всесвітній літній Універсіаді в Китаї.

Також буде профінансовано проведення XIII літньої Універсіади України з 38 видів спорту. Вона проходитиме у 17 містах за участі понад 5000 студентів.

Нагадуємо, що під час зимової Всесвітньої Універсіади-2017 українські студенти-спортсмени здобули 9 медалей – 2 золотих, 3 срібних та 4 бронзових. Серед 56 команд, що взяли участь у змаганнях, Україна посіла 10 сходинку.

За матеріалом МОН.
Новини за темою:
  • Європейський університет Віадрина пропонує стипендії для українців
  • Різдвяні подарунки отримають понад 4 тисячі вихованців інтернатних закладів Закарпаття
  • На будівництво школи-колегіуму в Севастополі планують витратити понад 68 млн грн
  • Українським вченим запропоновано стипендії для навчання в Європейському університеті Флоренції
  • Програма імені Лео Бека оголошує 12 докторантських стипендій з німецької-єврейської історії
 13.04.2017 00:00
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

ПТУшник – мастеру:
- Готово, мастер… Запорол! Все десять запорол!
Мастер:
- Так ведь девять же было…
- И образец запорол!
Інші анекдоти