Система стипендій має мотивувати студентів до отримання якісних знань

Система стипендій має мотивувати студентів до отримання якісних знань

Система стипендій має мотивувати студентів до успіхів у навчанні та підтримувати якість знань. Водночас ті студенти, що потребують підтримки, мають отримувати соціальні стипендії, переконаний Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це він заявив під час зустрічі зі студентами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

“Я вважаю, що створення системи, яка буде підтримувати якість знань – це перше. Про кожного, хто потребує соціальної підтримки, ми маємо попрацювати і зробити таку підтримку адресною і цільовою. Тоді буде справедливість і серед студентського середовища і буде додаткова мотивація бути успішним студентом та отримувати якість у навчанні“, – наголосив Прем’єр-міністр.

У Бюджеті-2017 фонд стипендій було збільшено на 580 млн грн до майже 6 млрд грн, зауважив Глава Уряду.

Він також зазначив, що є дві частини стипендії – академічна і соціальна.

Положення щодо розподілу стипендій не затверджене, зауважив Володимир Гройсман, та закликав представників студентського самоврядування долучатися до обговорення такої системи.

“У мене питання – стипендія: це соціальна допомога чи це мотивація до навчання? Мотивація. Якщо це мотивація до навчання, давайте мотивувати успіхи цього навчання. Тим, кому потрібна соціальна допомога, давайте її надамо“, – зауважив він.

“Давайте будемо вирішувати, або ми будемо стимулювати знання і якість знань, або… Тому що за великим рахунком, ні вам, ні мені ваш диплом не потрібен. Вам, вашим батькам і мені потрібні ваші знання і ваш успіх. Коли ви прийдете на роботу після закінчення університету просто з дипломом, вас можуть не взяти. Якщо ви прийдете на роботу з дипломом, який підтверджує якість знань, якими ви володієте, ви будете успішними. Ви будете мати гарну роботу і гарну заробітну плату, ви будете конкурентними, ви зможете досягти успіху. Це те, що мені потрібно. Сподіваюся на те, що це потрібно кожному з вас, що ви сповідуєте саме таку ідеологію. Тому що тільки освічені люди можуть забезпечити успіх“, – підкреслив Володимир Гройсман.

За матеріалом www.kmu.gov.ua.
Новини за темою:
  • Міська влада Рівного надасть стипендії 19 студентам
  • У Рівному розпочалися професійні змагання студентів-меліораторів
  • Вадим Боярський: Ніхто не позбавляє працівників освіти права на отримання житлової субсидії
  • Кращі студенти ЗНУ отримають ректорські стипендії
  • Рахункова палата: відомство Д.Табачника провалило систему держзамовлення у ВНЗ
 26.12.2016 00:00
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Интеллигент, жутко смущаясь, обращается к красивой блондинке на остановке:
- Извините, но у вас, на том месте, ну, пониже талии и повыше ног маленькая такая белая ниточка...
- Где??? На ЖОПЕ???
- Боже! Разве есть такое слово??? 8-О
- Ну нифига себе, жопа есть, а слова нету!!!!!
Інші анекдоти