На cайті МОН у вільному доступі виставлена Хрестоматія сучасної дитячої літератури у двох томах...

На cайті МОН у вільному доступі виставлена Хрестоматія сучасної дитячої літератури у двох томах (для 1-2 класів та 3-4 класів)

На сайті МОН можна переглянути електронну версію Хрестоматії сучасної дитячої літератури у двох томах (для 1-2 класів та 3-4 класів). Вперше за історію Незалежності, книга серії “Шкільна бібліотека” друкується за бюджетні кошти для початкової школи і вперше вона виставлена у вільний доступ в електронному вигляді ще до того, як буде доставлена до всіх шкільних бібліотек.

“Важливе завдання початкової школи – навчити дитину любити: любити писати, любити читати, любити вчитись – навчання має стати звичкою на все життя. Щоб дати дітям можливість полюбити читати, ми створили цю Хрестоматію, в якій зібрано твори як живих класиків дитячої української літератури, так і молодих письменників, які лише почали завойовувати серця українських дітей”, – пояснює Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

До Хрестоматії увійшли твори авторів, доданих до програми Літературного читання в рамках оновлення навчальних програм для 1-4 класів. Насамперед, це твори письменників, яких немає в чинних підручниках: Сашка Дерманського, Івана Андрусяка, Галини Малик, Лесі Вороніної, Катерини Бабкіної, Галини Ткачук, Григорія Фальковича, Оксани Лущевської, Василя Голобородько, Тетяни Стус, Тараса та Мар’яни Прохаськів, та інших – всього близько 40 імен.

“Завдяки прозорим процедурам, було зекономлено значні кошти при закупівлі підручників для 8 класів. Завдяки цій економії вдалося в стислі терміни підготувати і надрукувати Хрестоматію для початкової школи, щоб дати дітям сучасні тексти для читання. На сайті МОН розміщено і незабаром буде розвезено до шкіл 2 томи: збірка для 1-2 класів та для 3-4 класів. Загальний наклад 640тис примірників – по 320тис для кожного тому. Це коштувало бюджету близько 15 млн гривень, тобто одна Хрестоматія обійшлася державі в 22 гривні. Це було ще однією з наших цілей – показати новий стандарт, нову якість – яким може бути шкільний посібник, виданий за бюджетні кошти”, – зазначила Лілія Гриневич.

Міністр також зазначила, що в роботі над Хрестоматією велика увага була приділена дотриманню авторських прав: всі автори та видавництва передали свої майнові права Видавництву Старого Лева на друк. Не менш важливо, що в Хрестоматії також розміщені авторські ілюстрації українських художників: завдяки цьому книга вийшла красива і мальовнича.

Нагадаємо, що за старою програмою у початковій школі робили наголос на читанні на швидкість. Оновлена програма передбачає зміну пріоритетів –найголовніше навчити дітей читати вдумливо, розуміти зміст прочитаного, висловити своє ставлення до тексту.

З електронною версією Хрестоматії сучасної української дитячої літератури можна ознайомитись за посиланням:

http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/pochatkova-shkola-2016-2/xrestomatiya.html

За матеріалом МОН.
Новини за темою:
  • Експерти: Умови прийому обмежують рівний доступ до вищої освіти
  • Відкрито доступ до персональних сторінок зареєстрованих учасників тестувань
  • Микола Азаров: Уряд зробить доступною українську книгу
  • М.Азаров: Доступ до сучасного знання і якісного навчання має бути стовідсотковим для всіх дітей України
  • У шкільних бібліотеках Вінниці запроваджено інтернет-доступ до літератури
 16.12.2016 00:00
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Телець (21.04 - 20.05) Телець (21.04 - 20.05)

Сегодня Тельцы могут ощущать внутреннюю уверенность и стабильность. Этот день идеально подойдет для реализации своих целей и планов на будущее. Постарайтесь использовать эту энергию, чтобы продвигаться... далі

Інші гороскопи