Фестиваль інновацій КНУ ім. Шевченка: призові місця отримали прилад з вирощування зелені та...

Вперше в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся Фестиваль інновацій. За результатами cеред інноваційних проектів перше місце отримав проект «Нові біоцидні препарати для тривалого знезараження перев’язочних і гігієнічних матеріалів та одягу».

Ці препарати дозволять запобігти розмноженню небезпечної мікрофлори. В першу чергу йдеться про умови, в яких протягом довгого часу повністю відсутні належні санітарно-гігієнічні зручності – чиста вода, матеріали тощо.

Серед стартапів першість отримав «UA-RoboticsEcoBox» – побутовий прилад-генератор для вирощування зелені для кухні та квітів для інтер`єру. Його розробили київські студенти радіо-фізики, які придумали розумний бокс, що доглядатиме за квітами поки власників зелені нема вдома, або вони просто не мають часу це робити.

Всі переможці отримали цінні призи від спонсору Фестивалю та матимуть можливість представити свої проекти в ефірі телеканалу «1+1».

На фестивалі учасники також мали можливість поспілкуватись з потенційними інвесторами для їх проектів та стартапів, обмінятися досвідом із колегами та експертами.

До складу журі Конкурсу інноваційних проектів та Конкурсу стартап-проектів увійшли представники влади та бізнесу, зокрема компанії Noosphere, фундації «Національного розвитку та інновацій», Технологічного холдингу T-shaped Technologies, компанії Drive Performance та Dr. Perfo, Міністерства освіти і науки України, Національної науково-технологічної асоціації України, визначило переможців.

В рамках заходу також було проведено Міжнародний форум «Інтелектуальна власність та інновації» й III Всеукраїнську науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих вчених «Об’єднані наукою: перспективи міждисциплінарних досліджень» та Конкурс стартап-проектів.

Запрошеними гостями Фестивалю були: заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, директор Інституту стратегічних оцінок Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» Павло Гайдуцький, голова Національної науково-технологічної асоціації України Віктор Івченко, член Ради НБУ Тимофій Мілованов, а також представники венчурних фондів, компаній та організацій, які підтримують інновації.

За матеріалом МОН.
Новини за темою:
  • У Запорізькому національному університеті відбувся другий фестиваль української пісні
  • Міносвіти України прогнозує держзамовлення у 2011 році до ВНЗ близько 105 тис. місць
  • Лауреатів Шевченківської премії-2011 очікує судовий розгляд
  • Визначено лауреатів Шевченківської премії 2012 року
  • Янукович не дав Шевченківську премію з літератури
 01.12.2016 09:58
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №6412

Випадковий прикол
Інші приколи