Випускників яких ВНЗ цінують роботодавці

Випускників яких ВНЗ цінують роботодавці

Більшість українських роботодавців не звертають уваги на диплом, вважаючи досвід і компетенції найкращим доказом профпридатності. По-іншому розвивається ситуацію у випадку прийому на роботу студентів і спеціалістів початкового рівня. Тут диплом може стати конкурентною перевагою, оскільки свідчить про цілеспрямованість і бажання навчатись. Крім того, має значення і сам ВНЗ. Не секрет, що в топових університетах вимоги до студентів вищі, а процес навчання передбачає серйозну віддачу, – йдеться в результатах дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua..

За даними опитування роботодавців, найбільш авторитетними є рейтингові національні ВНЗ, такі як КНУ ім. Тараса Шевченка, Києво-Могилянська академія або КПІ. Понад третина опитаних гідно оцінять диплом будь-якого державного українського ВНЗ. Не можна сказати, що сильно посприяє працевлаштуванню диплом закордонного ВНЗ. Лише у шести зі ста компаній першочергово візьмуть на роботу пошукача, який отримав освіту закордоном.

Більше за все роботодавці хотіли б бачити у своїй компанії випускників КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ, Києво-Могилянської академії, КНЕУ і Харківського політеху. Також до ТОП-10 ВНЗ увійшли Національний авіаційний університет, ЛНУ ім. Івана Франка, Львівська політехніка, ХНУ ім. В. Каразіна і Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого в Харкові.

На думку українських роботодавців, якісна освіта є хорошим стартом для успішної кар’єри. Про це заявили дещо менше третини опитаних. Майже половина представників компанії вважають, що вибір ВНЗ впливає на подальшу кар’єру лише в тому випадку, якщо випускник іде працювати за спеціальністю. І ще майже чверть упевнені, що диплом ніяк не вплине на професійний успіх.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2016 року. В опитуванні взяли участь 235 представників компаній із різних регіонів України.

За матеріалом HH.
Новини за темою:
  • За яких умов атестаційна комісія може позбавити вчителя категорії?
  • У яких регіонах України оголосили карантин у школах
  • В Україні понад 80% випускників вишів не працюють за спеціальністю, як виправити ситуацію
  • З якими проблемами стикаються шкільні психологи
  • На яких спеціалістів зросте попит після війни
 25.11.2016 00:00
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Дева (24.08 - 23.09) Дева (24.08 - 23.09)

Сегодня Девы будут ощущать потребность в порядке и структурированности, так как день идеален для приведения в порядок своих мыслей и чувств. Напишите план достижения целей или создайте карту желаний... далі

Інші гороскопи