Оновлено перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів...

Оновлено перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти

Галузь знань "29 Міжнародні відносини" доповнить перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти (Перелік). Відповідну постанову було прийнято сьогодні, 23 листопада, на засіданні Кабінету Міністрів України.

“До галузі знань Міжнародні відносини увійшли 3 спеціальності: Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, Міжнародні економічні відносини, Міжнародне право. Найменування галузі знань "Освіта" викладається в новій редакції "Освіта/Педагогіка". Це вкрай важлива постанова, вона – результат довгих перемовин та консультацій як з освітянським та експертним середовищем, так і з роботодавцями”, – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Постанову доповнили також нормою, відповідно до якої усі, хто здобув вищу освіту за спеціальностями "081 Право", "262 Правоохоронна діяльність" та "293 Міжнародне право" на бакалаврському і магістерському рівні вищої освіти мають право обіймати посади або займатися діяльністю, що передбачають наявність вищої юридичної освіти.

До Переліку додали 7 нових спеціальностей, серед яких: "106 Географія", "126 Інформаційні системи та технології", "187 Деревообробні та меблеві технології", "194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології", "228 Промислова фармація", "229 Громадське здоров’я", "256 Національна безпека (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності)".

Нагадуємо, що у 2015 році було здійснено перехід до укрупненого переліку галузей знань і спеціальностей, що відповідає світовій практиці. Даний перехід гармонізував український Перелік з переліками, що діють в країнах Європи та світу, що дозволило спростити процедури визнання дипломів та створення програм подвійних дипломів у співпраці українських університетів з міжнародними партнерами. Водночас, Перелік потребував змін та доповнення, що, власне, й було здійснено.

За матеріалом МОН.
Новини за темою:
  • «Наші діти повинні мати хороші знання про ШІ. Ми внесемо відповідні зміни у шкільну програму", - Михайло Федоров
  • «Базові знання про гендер»: новий освітній серіал для підлітків
  • Яценюк пропонує встановити в освітній системі баланс спеціальностей
  • Янукович і Азаров привітали українців із Днем знань
  • Якими базовими знаннями має володіти майбутній першокласник?
 24.11.2016 00:00
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Водолій (21.01 - 18.02) Водолій (21.01 - 18.02)

Сегодня Водолеям стоит действовать мягче – не стоит рубить с плеча и сжигать мосты. Подумайте тысячу раз, прежде чем принять решение, ведь некоторые изменят вашу жизнь навсегда. Гороскоп на сегодня... далі

Інші гороскопи