МОН повністю підтримує громадськість у питанні посилення ролі державної мови

МОН повністю підтримує громадськість у питанні посилення ролі державної мови

Міністерство освіти і науки України направило керівникам обласних департаментів/управлінь освіти та всіх навчальних закладів України листа з вимогою дотримуватися мовного законодавства України і використовувати (викладати та спілкуватися) у навчальних закладах державну мову – українську.

«У робочий час у навчальних закладах з навчанням українською мовою науково-педагогічними, педагогічними працівниками та іншим персоналом використовується українська мова, а у навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин поряд з українською мовою – також мова, якою здійснюється навчально-виховний процес у цьому закладі», – йдеться в роз’ясненні Міністерства.

Також МОН наголошує, що освітні заклади повинні забезпечити підвищення рівня володіння державною мовою своїх науково-педагогічних та педагогічних працівників.

Крім того, як зазначається у листі, загальноосвітнім навчальним закладам при розробці робочого навчального плану на базі Типового навчального плану (без вивчення/із вивченням мови національної меншини, з вивченням однієї чи двох іноземних мов) рекомендується враховувати інтереси учнів та їхніх батьків – ознайомлювати батьків та учнів з проектом робочого навчального плану через веб-сайт закладу та на батьківських зборах, проводити відповідні опитування тощо.

Освітнім навчальним закладам також рекомендується активно залучати дітей та молодь до різноманітних навчально-виховних і культурно-просвітницьких заходів, у рамках яких популяризувати українську мову в учнівському, студентському та педагогічному середовищах.

За матеріалом МОН.
Новини за темою:
  • Міністр освіти спантеличила нардепів запитанням із конкурсу для вступу у перший клас
  • Львівська ОДА: другокласники повністю забезпечені підручниками
  • Педагогам Львова в грудні повністю виплатять зарплату
  • Студенти побоюються, що ВНЗ повністю втратять самостійність
  • Наталія Гамкало: Питання закриття мистецьких шкіл на Львівщині не розглядається
 10.10.2016 00:00
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Стрілець (23.11 - 21.12) Стрілець (23.11 - 21.12)

Сегодня Стрельцам повезло – день для них достаточно оптимистичный. Они будут заряжать окружающих хорошим настроением. Возможно, появится ощущение вдохновения и желание исследовать новое. Планируйте... далі

Інші гороскопи