Виші мають залучати кращих студентів, - Совсун

Виші мають залучати кращих студентів, - Совсун

Треба розробити таку формулу фінансування вищої освіти, яка дозволятиме надавати кошти високоякісній освіті, буде прозою, а також враховуватиме міжнародний досвід. На цьому наголосила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун під час дебатів щодо фінансування вищої освіти, організованих аналітичним центром CEDOS.

За її словами, щоб побудувати дієву систему фінансування вищої освіти, університети мають відповідально ставитися до підготовки студентів і намагатися якомога більше залучити до себе на навчання найкращих студентів.

«Завдяки створеному новому механізму фінансування ми зможемо підкреслити сильні сторони системи і покращити вищу освіту загалом», – підкреслила перший заступник міністра.

Як розповіла Інна Совсун, запропонована нова модель фінансування містить кілька компонентів. Один з них – це фінансування університетів на основі минулорічних показників.

«Ті хто, працює в університетах, повинні мати стабільність, знати про те, що вони отримують 70% фінансування минулого року та зможуть планувати свою роботу на майбутнє», – зазначила Совсун.

При цьому вона зауважила, що необхідно розробити індикатори – показники, що базуються на результатах навчання вищими навчальними закладами найкращих студентів та можливості студентів вирішувати, до якого університету їм піти навчатися.

В новій моделі фінансування також пропонується створити фонди капітального інвестування, виходячи з потреб кожного університету.

«Якщо ми розподіляємо державні кошти вищому навчальному закладу, ми повинні дивитись на якість науково-дослідницької роботи. Основна ідея – створити таку систему, яка буде дозволяти надавати кошти високоякісній освіті», – додала заступник міністра.

Що стосується фінансування приватних установ, то новий Закон України «Про вищу освіту» дає можливість надавати державне фінансувати приватним університетам. В змінах до законодавства, які зараз напрацьовані в міністерстві і будуть представлені на розгляд громадськості для обговорення, приватні навчальні заклади отримуватимуть фінансування за одним показником – кількістю студентів із числа найкращих, які захотіли навчатися у приватному закладі.

За матеріалом Osvita.ua.
Новини за темою:
  • "Битва університетів та коледжів" - у Луцьку обирали найкращий навчальний заклад
  • "Еротичний" кліп студентів М.Поплавського "Привіт Америка" став хітом українського інтернету
  • "Золотий резерв" Університету банківської справи НБУ визнаний кращим корпоративним журналом України
  • "Кращим студентом року" на Закарпатті став Едуард Коваленко
  • "Українська Народна Молодь": корупція у ВНЗ влаштовує і викладачів, і студентів
 29.02.2016 17:30
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Задолжал, значит, HР браткам много денег и они наняли киллера, чтобы его
грохнуть, если деньги не отдаст. Киллер звонит HР по мобильнику:
(К)-Отдавай бабки. Если в течении часа не позвонишь и не скажешь, как деньги
передавать будешь, то до завтра уже не доживешь.
(HР) (потерянно и обескураженно)-За базар отвечаешь?
(К) (довольно усмехаясь)-Отвечаю,отвечаю.
HР... далі
Інші анекдоти