Міжнародні правозахисники закликають не використовувати школи на Донбасі у військових цілях

Міжнародні правозахисники закликають не використовувати школи на Донбасі у військових цілях

Міжнародна правозахисна організація Human rights watch вимагає не використовувати навчальні заклади у військових цілях на Донбасі. Про це йдеться в доповіді організації, опублікованій 11 лютого.

У документі йдеться, що "з обох сторін мали місце невибіркові або цілеспрямовані обстріли шкіл з використанням великокаліберної артилерії, мінометів, а в низці випадків – реактивних систем залпового вогню"

"І урядові сили, і антиурядові збройні формування використовували школи у військових цілях, базуючись у школах та поблизу від них. Нерідко мали місце випадки пошкодження чи підпалу шкільних меблів, включаючи двері, парти та стільці в класах", – йдеться в доповіді.

При цьому, навіть коли військові йдуть зі шкіл, вони залишаються небезпечними через "залишені там невитрачені боєприпаси і важке озброєння".

HRW закликала Україну "взяти на себе зобов’язання не піддавати небезпеці навчальні заклади, приєднавшись до міжнародної Декларації про безпеку шкіл, яку вже підписала 51 держава".

Доповідь ґрунтується на 62 інтерв’ю з учнями, вчителями, директорами шкіл та очевидцями нападів. Дослідники побували у 41 школі та дитячому садку по обидві сторони лінії зіткнення.

За матеріалом День.
Новини за темою:
  • У Дніпропетровську ДАІ нагородила школярів за кіно
  • Євросоюз цікавиться донецькими школярами
  • У школах Києва розпочали вимірювати температуру
  • Розпочався Всеукраїнський проєкт «Енергоефективність та екологія для школярів»
  • У Києві поновилося безкоштовне харчування більше 11,5 тисяч школярів
 12.02.2016 11:02
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Буш звонит Путину:
- Слушай, Володя, помоги – задолбали меня шутки по поводу ремонта шатла
на орбите.
- Сейчас что-нибудь сообразим.
Поднимает трубку, куда-то звонит:
- Привет, адмирал. Твои ребята могут дня два-три повалять ваньку на глубине метров двести-триста?

Інші анекдоти