ЗНО при вступі до магістратури має покласти край корупції в цій сфері, - Іван Примаченко

ЗНО при вступі до магістратури має покласти край корупції в цій сфері, - Іван Примаченко

Як проінформувала нещодавно на брифінгу Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, спільно з USAІD і ОБСЄ в Україні буде запущено пілотний проект зовнішнього незалежного тестування для вступу до магістратури.

“Пілот стартує вже в цьому році для спеціальності Право, а взяти участь у проекті зголосилося 10 університетів. У разі успіху пілота, зовнішнє незалежне оцінювання при вступі до магістратури має бути введено і для інших спеціальностей в усіх вишах України”, – пише на своїй сторінці у соцмережі Facebook співзасновник платформи он-лайн курсів Prometheus Іван Примаченко.

“Нова реформа, в разі успіху, стане однією з найважливіших за всю історію освіти в незалежній Україні. Після того як корупція під час вступу на бакалаврат була практично повністю знищена за допомогою ЗНО, однією з найбільших годівниць для вузівських корупціонерів став вступ до магістратури, який до цих пір проводиться самими вишами у вигляді класичних іспитів. З огляду на те, що до магістратури в Україні прагне вступити мало не більшість бакалаврів, розміри цієї годівниці просто величезні. Корупційні скандали навколо вступу до магістратури різних українських ВНЗ щорічно висвітлюються у ЗМІ. Зовнішнє незалежне оцінювання при вступі до магістратури має покласти край корупції в цій сфері. А значить опір новою реформою буде колосальним”, – зазначив він.

“Стара система постарається ігнорувати пілотний проект і реформу в цілому. Якщо ж зробити це не вийде, як у випадку із ЗНО, то накинеться на неї з лютою критикою. Перше завдання в боротьбі зі старою корупційною системою при вступі до магістратури зробити так, щоб про нову реформу дізналося якомога більше людей: через соцмережі, ЗМІ, особисті зв’язки та будь-які інші канали інформації. Масова суспільна підтримка реформи стане кращою гарантією того, що вона буде успішно реалізована в найкоротші терміни і нікому не вдасться встати у неї на шляху”, – наполягає Іван Примаченко.

За матеріалом Вища освіта.
Новини за темою:
  • В українських школах вводять курси "Цікава екологія" та "Корисні навики"
  • Кращі студенти ЗНУ отримають ректорські стипендії
  • У Запорізькому національному університеті відбувся другий фестиваль української пісні
  • Українці читають англійську Вікіпедію частіше за українську
  • Жінки в Україні освіченіші за чоловіків
 12.02.2016 11:04
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №1038

Випадковий прикол
Інші приколи