78 закладів профтехосвіти не фінансуються

78 закладів профтехосвіти не фінансуються

У Міністерстві освіти і науки сподіваються, що найближчим часом питання забезпечення професійно-технічних навчальних закладів буде вирішено. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра освіти Павло Хобзей.

Зокрема, він зазначив, що з 1 січня більшість навчальні закладів професійно-технічної освіти мають фінансуватись з бюджетів міст обласного значення та обласних бюджетів.

За словами Хобзея, на сьогодні не передбачено фінансування 78 закладів у 33 містах 14 областей України.

«Депутати міських рад, приймаючи бюджети міст, не включили професійно-технічні навчальні заклади до фінансування», – пояснив заступник міністра.

Також залишається проблемними питаннями харчування дітей-сиріт, сплата за комунальні послуги, існують питання з виплатою студентам стипендій і зарплат викладачам.

Павло Хобзей також додав, що Міністерство освіти підтримує зв’язок із головами обласних держаних адміністрацій щодо виплат стипендій та заробітної плати працівникам професійно-технічних навчальних закладів.

«Наразі усі професійно-технічні заклади працюють у звичному режимі, і сподіваюсь, що через два тижня будуть вирішені питання із їхнім забезпеченням», – підсумував заступник міністра Павло Хобзей.

За матеріалом Osvita.ua.
Новини за темою:
  • Випускники загальноосвітніх навчальних закладів можуть зареєструватися в обласній службі зайнятості
  • Комісія Київради з питань освіти і науки затвердила план реконструкції навчальних закладів
  • До роботи в осінньо-зимовий період готові 100% закладів освіти Харківської області
  • Карпачьова просить Вакарчука захистити права випускників при вступі до навчальних закладів
  • Розпочато перевірку правильності зарахування до вищих навчальних закладів
 26.01.2016 12:30
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Стрілець (23.11 - 21.12) Стрілець (23.11 - 21.12)

Сегодня Стрельцам стоит слушать не мозг, а сердце – пусть вами правят ваши эмоции. Иногда полезно немного отключиться от реальности и потонуть в чувствах. Гороскоп на сегодня для знака Стрельца... далі

Інші гороскопи