У Львові відбулась публічна акція "Я не дякую хабарем"

У Львові відбулась публічна акція

Акція відбулась з ініціативи ГО «Інституту масової інформації» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у рамках інформаційної кампанії проти побутового хабарництва. Захід спрямований на те, щоб залучити студентів до дискусії про «традиційну корупцію»

Як зазначає координатор акції Богдана Неборак: «Проект "Я не дякую хабарем" створений для залучення львів’ян до дискусії про побутову корупцію. Оскільки проект стартував у грудні, ми почали зі студентської акції – роздавали конверти "не для хабарів", де всередині були наліпки на залікову книгу. Як зазначено у звіті, за результатами дослідження “Корупція та корупційні ризики в державних адміністративних органах: громадська думка населення України, підприємців, експертів”: «Корупція поширена насамперед там, де хабарі є традицією, і дуже важко боротися із корупцією там, де люди просто звикли вирішувати проблеми за допомогою хабарів». Думаю, нам варто осмислити цей "традиційний" спосіб.

Організатор акції Ольга Шалайська стверджує: «Цією акцією ми хочемо розбудити в суспільстві дискусію про так звані "подяки" в конвертах. Те, що це хабарі – знає кожен, але оскільки кожен думає, що "так прийнято", тому й стає таким собі хабарником. І ми почали із студентської аудиторії, як однієї із найбільш вразливої як до змін, так і до загрози бути привченої до саме такої моделі поведінки – дякувати подарунками чи грошима за те, що насправді уже оплачене державою з податків».

Студенти львівських вишів охоче взяли участь в акції. Студент факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка, волонтер заходу Віталій Савчук розповідає: « Ця акція є дуже корисною, бо має на меті достукатись до людей, акцентуючи увагу на дуже актуальній проблемі – хабарництві у вишах. Я, як волонтер акції, роздавав наліпки з написом «Я не дякую хабарем», які ми пропонуємо студентам наклеїти у залікову книгу, щоб вони таким чином продемонстрували свій вибір та налаштованість викорінити хабарництво із процесу складання сесії та освітньої системи в цілому».

За матеріалом День.
Новини за темою:
  • Сьогодні у Львові розпочнеться Форум кар’єри
  • Черкаський інститут пожежної безпеки долучився до благодійної акції "Підтримай Українську армію"
  • 18 травня в Черкаському художньому музеї відбудеться міжнародна акція "Ніч у музеї"
  • Спудейське братство НаУКМА провело благодійну акцію до дня Св.Миколая для дітей-сиріт Київщини
  • Проведено акцію "Вища школа Харківщини - сільському абітурієнту"
 30.12.2015 09:24
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №7447

Випадковий прикол
Інші приколи