Хто надає Україні військову підтримку

Якщо звернути увагу і проаналізувати військову підтримку, яку надають українцям з інших країн, то очевидно те, що Європа значно поступається в цьому питанні Сполученим Штатам Америки і Канаді.

Оновленню та збільшенню запасів Збройних сил України посприяли значною мірою волонтерські організації. Крім того, цілий ряд країн виявили бажання допомогти Україні матеріально технічною базою і планують продовжувати цим займатися, а НАТО створило п’ять трастових фондів, метою яких є підтримка Києва.

Військовий конфлікт на сході країни продовжується вже близько півтора року і це послугувало до зміни владою України відношення до оборони країни, а також фінансуванню цієї сфери.

Як повідомляє segodnya.ua, найбільшу військову підтримку Україні надають Сполучені Штати. Це проявляється, в першу чергу, в наданні Америкою військового обладнання Україні, а також проведення тренувань для українських військових. Загалом США вже витратили на військову підтримку Україні близько 266 млн доларів.

Другою країною по наданим обсягам військової допомоги Україні є Канада, за оцінками ЗМІ та експертною оцінкою. Крім матеріально-технічної допомоги, Канада займається підготовкою українських військових підрозділів та правоохоронних формувань.

Наступна країна яка виявляє Україні підтримку, за даними Міністерства Оборони – Польща. Вона надала українським військовим сухі пайки, постільні комплекти та хліб, що має властивість довго зберігатися, речове майно.

Слід окремо виділити допомогу НАТО, яку Україна отримує по лінії співробітництва з альянсом. Та ініціативу створення ним трастових фондів, інформація щодо фінансування яких на сьогоднішній день є закритою. За допомогою трастових фондів Альянсом планується надати допомогу військовим силам України в таких напрямках як: покращення автоматизації та систем звязку, внесення реформ до систем стандартизації, систем логістики, Протезування та реабілітація українських військових, які перебували в зоні бойових дій, а також їх перепідготовка. Крім того, країни-учасники НАТО, такі як Великобританія, Німеччина, США та Польща приймають участь у Defense Education Enhancement Program – програмі Альянсу, метою якої є наближення рівня ВСУ до рівня НАТО.

За даними, які надає Міноборони, країни-партнери надали Україні військової підтримки на суму близько 70 млн доларів (з початку 2014 року до вересня 2015).

Новини за темою:
  • Європейський університет Віадрина пропонує стипендії для українців
  • Для участі у зовнішньому оцінюванні навчальних досягнень в Україні зареєструвалися більше 16 тис. осіб
  • Українським вченим запропоновано стипендії для навчання в Європейському університеті Флоренції
  • У школах та ВНЗ України проведуть заходи з популяризації астрономічних знань
  • 4-6 січня було проведено новорічну ялинку для дітей за участю Президента України
 25.12.2015 23:42
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №2303

Випадковий прикол
Інші приколи