Львів оголошено містом літератури

Львів оголошено містом літератури

У ЮНЕСКО оголосили Львів містом літератури. Львів увійшов до мережі креативних міст (Creative Cities Network), посівши 15 місце з 20.

При складанні рейтингу на титул «Місто літератури» враховувалися такі чинники, як видатний культурний спадок, кількість бібліотек, динамічне сучасне культурне життя, сприяння муніципальної влади проведенню різноманітних фестивалів, конференцій та ярмарок.

Сайт cityofliterature.com наводить таку статистику про Львів:

Місто з 730 000 населенням, у якому 45 книжкових магазинів, 174 бібліотеки, 54 музеї. Читачами бібліотек є 334 000 жителів, тобто 45% населення міста. У Львові 12 кінотеатрів, 7 театрів, 5 культурних центрів, а також 26 видавничих компаній та 86 типографій на території 182,01 кв. км.

З культурних досягнень Львова у форматі Creative Cities відзначили роботу Центру міської історії Центрально-Східної Європи (www.lvivcenter.org) та, звичайно, книжковий фестиваль, який відбувається з 1997 року та збирає до 60 000 відвідувачів, Форум Українських Книговидавців, співпрацю з Книжковою Платформою (www.bookplatform.org) за підтримки Євросоюзу.

Львів – найдавніше місто у Східній Європі за традицією книговидання, понад 400 років. Її відлік іде від 1547 року, коли Іван Федоров надрукував «Апостол» та «Буквар», та 1586 року – заснування при Успенській церкві Ставропігійського братства.

Перша конференція «Львів – Місто літератури» відбулась у лютому 2013 року й зібрала понад 100 професіоналів з усіх галузей, що мають стосунок до книговидавництва.

Повний перелік «Міст літератури» з усього світу:

Единбург (Шотландія, Велика Британія) Мельбурн (Австралія) Айова (США) Дублін (Ірландія) Рейк’явік (Ісландія) Норвіч (Англія, Велика Британія) Краків (Польща) Дунедін (Нова Зеландія) Прага (Чехія) Гейдельберг (Німеччина) Гренада (Іспанія) Ульянівськ (Росія) Багдад (Ірак) Тарту (Естонія) Львів (Україна) Любляна (Словенія) Барселона (Іспанія) Ноттінгем (Англія, Велика Британія) Обідос (Португалія) Монтевідео (Уругвай)

За матеріалом eduget.
Новини за темою:
  • Відбудеться Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка
  • Оголошено переможців Радіодиктанту національної єдності-2023
  • Вчителів початкової школи, математики, української мови та літератури запрошують на навчання з вимірювання та подолання освітніх втрат
  • Оголошено довгі списки Книги року ВВС-2023
  • У Києві видаватимуть стипендію на літературні проєкти
 21.12.2015 10:52
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Однажды вечером Ксюша Собчак шла по зоопарку и тут на нее бросился голодный крокодил. А потом посмотрел на нее и подумал что не такой уж он и голодный...Посмотрел еще раз и понял что не такой уж ОН и крокодил.....
Інші анекдоти