Нобелівську премію з медицини вручили за боротьбу з інфекціями та малярією Русская версия

Нобелівську премію з медицини вручили за боротьбу з інфекціями та малярією

Лауреатом Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини 2015р. стали Вільям Кемпбелл, Сатоші Омура та Юю Ту за відкриття нових методів лікування паразитарних інфекцій та малярії.

Переможця оголосив Урбан Лендал, професор-генетик, секретар Нобелівського комітету з фізіології та медицини. Як повідомили організатори заходу, серед 327 вчених, номінованих на Нобелівську премію з медицини, 57 було номіновано вперше.

Розмір Нобелівської премії цього року складе 8 млн шведських крон. Кембелл і Омура отримають половину премії, друга половина дістанеться Ту.

Нагадаємо, у 2014р. Нобелівську премію з медицини отримали американець Джон О’Кіф і подружжя з Норвегії Мей-Брітт Мозер і Едвард Мозер. Премія присуджена за дослідження мозку і відкриття клітин, що відповідають за систему позиціонування, яка дозволяє організму орієнтуватися в просторі.

Розмір грошової складової Нобелівської премії в 2015р., як і в попередні два роки, формально не змінився і як і раніше дорівнює 8 млн крон, однак у зв’язку з ослабленням курсу шведської крони по відношенню до долара ця сума вперше з 2001р. буде менше 1 млн доларів і складе 950 тисяч доларів.

Як зазначив виконавчий директор Нобелівського фонду Ларс Хайкенстен, для лауреатів головне не гроші, а престиж.

"Насамперед, це незалежний і ретельний процес вибору (лауреатів) Нобелівськими комітетами, який понад 100 років був основою статусу і бренду Нобелівської премії", – зазначив Хайкенстен.

За матеріалом РБК-Украина.
Новини за темою:
  • У боротьбі з раком може допомогти світло
  • Пакистанська школярка - кандидат на премію Сахарова
  • Учені: рука людини еволюціонувала для боротьби
  • Розмір Нобелівської премії зменшено на 20%
  • У Китаї оголошені імена номінантів на премію Конфуція
 05.10.2015 15:24
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №7964

Випадковий прикол
Інші приколи