На Сонці очікується потужний спалах Русская версия

На Сонці очікується потужний спалах

На Сонці було зафіксовано спалах класу М1, до закінчення червня є ймовірність виникнення спалахів найвищого класу Х.

Вчені відзначають, що в одній з спостережуваних на цей момент на диску Сонця груп плям за минулу добу зареєстровано один спалах М1.0 класу, тривалістю 41 хвилина і два спалахи З класу.

Згідно прогнозу космічної погоди від російського Інституту прикладної геофізики на 22 червня, очікується ймовірність спалахів саме Х класу, в тому числі протонних.

Сонячні спалахи в залежності від потужності рентгенівського випромінювання діляться на п’ять класів: A, B, C, M і X. Мінімальний клас A0.0 відповідає потужності випромінювання на орбіті Землі в 10 нановат на квадратний метр.

При переході до наступної букви потужність збільшується в 10 разів. Потужні спалахи при певних умовах можуть призвести до магнітних бурь на Землі.

Нагадаємо, у березні Сонце потемніло на 10% через гігантські плями. Останні зображення NASA демонструють дві гігантські плями, які охоплюють майже 10% сонячної поверхні.

Одна пляма площею 228 мільярда кілометрів закрила Сонце недалеко від південного полюса, що становить 8-9% всієї поверхні нашої зірки. Друга пляма поменша. Вона тягнеться тонкою смужкою, площа якої становить 6 мільярдів кілометрів (близько 1% площі).

За матеріалом Подробности.
Новини за темою:
  • Біля узбережжя Чорного моря стався потужний землетрус
  • Найбільша зірка у Всесвіті у 2,5 тис. разів більше за Сонце
  • Сонце викинуло у простір згусток плазми у вигляді янгола
  • Учені виявили на Сонці величезну "діру"
  • Астрономи NASA знайшли на Сонці "вогняний каньйон"
 22.06.2015 14:47
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Телець (21.04 - 20.05) Телець (21.04 - 20.05)

Сегодня Тельцы могут ощущать внутреннюю уверенность и стабильность. Этот день идеально подойдет для реализации своих целей и планов на будущее. Постарайтесь использовать эту энергию, чтобы продвигаться... далі

Інші гороскопи