У Луцьку студенти збирають аптечки для військових Русская версия

У Луцьку студенти збирають аптечки для військових

Студенти медичного коледжу у Луцьку в перервах між іспитами укомплектовують індивідуальні аптечки для військових. Допомагають їм у цьому викладачі медичного навчального закладу. Вони разом склали перелік вкрай необхідних медикаментів для першої допомоги й збирають ці ліки, щоб невдовзі відправити на передову. Адже вміст солдатської аптечки, яку надає держава, надто примітивний.

Студенти-медики намагаються помістити в аптечку все необхідне для екстреного порятунку. У першу чергу, це кровоспинна пов’язка, препарат для загоєння ран, а також протиопіковий та знеболювальний засіб. Медики додали до стандартної аптечки шовний матеріал, знеболювальне відразу ж у спеціальному шприці, джгут-турнікет, бинти, просочені спиртом серветки та перев’язувальні пакети.

У сумці для саперної лопатки, яка слугуватиме аптечкою, справді нічого зайвого. Увагу акцентували на препаратах українського виробника, хоча є й польські ліки.

"Ми можемо скласти аптечку за три хвилини. Часто робимо це у перервах між парами. На це не потрібного багато часу, але це справді допоможе зберегти життя", – розповідає другокурсниця Луцького медичного коледжу Тетяна Радько.

Вартість однієї аптечки коливається у межах трьохсот гривень. Уже вкомплектували двісті таких медичних сумок. Частину комплекту волонтери купують за кошти, зібрані зі скриньок. Проте найбільше допомагають підприємці та благодійні фонди.

За матеріалом ZIK.
Новини за темою:
  • "Битва університетів та коледжів" - у Луцьку обирали найкращий навчальний заклад
  • "Еротичний" кліп студентів М.Поплавського "Привіт Америка" став хітом українського інтернету
  • "Королевою світу 2009" стала студентка Інституту міжнародних відносин КНУ
  • "Кращим студентом року" на Закарпатті став Едуард Коваленко
  • "Міс Україна-2011" стала 19-річна студентка
 18.06.2015 20:34
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Риби (19.02 - 20.03) Риби (19.02 - 20.03)

Сегодня Рыбам стоит слушать свою интуицию – она будет работать особенно хорошо. Старайтесь следовать своему внутреннему голосу и своим желаниям. Если это необходимо, займитесь саморефлексией. Однако... далі

Інші гороскопи