Анестезія до 4 років провокує відставання в розумовому розвитку Русская версия

Анестезія до 4 років провокує відставання в розумовому розвитку

Вчені довели, що діти, які переносять хірургічні операції з анастезії у віці до 4 років, відстають у розумовому розвитку від своїх однолітків, скільки наркоз негативно впливає на IQ.

Крім того, анестезія погано позначається і на здатності сприймати на слух мову навколишніх людей. Дослідники опублікували результати своїх досліджень у журналі Pediatrics.

Повідомляється, що в дослідженні брали участь 106 осіб, серед яких 53 дитини, які перенесли хірургічну операцію і анестезію у віці до 4 років, а решта 53 дитини не проходили подібного лікування. Дітям були видані тести, спрямовані на виявлення їх розумового розвитку.

Згідно з даними тесту, у всіх дітей показники знаходяться в межах норми, але малюки, що перенесли анестезію, продемонстрували більш низькі результати IQ-тестів і відчутно гірше виконали завдання, пов’язані з умінням сприймати на слух мовлення.

За матеріалом ABNews.ru.
Новини за темою:
  • Японський "вчений" протягом 19 років публікував брехливі наукові статті
  • Якутська школярка народила в 12 років
  • Через Антарктиду через тисячу років можуть пролягти протоки
  • Челябінський метеорит пережив "космічне ДТП" 290 млн років тому
  • Цукрозамінники провокують рак
 09.06.2015 10:25
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №4300

Випадковий прикол
Інші приколи