Вчені радять не мити курку перед приготуванням Русская версия

Вчені радять не мити курку перед приготуванням

Фахівці Агентства з харчових стандартів Великої Британії радять припинити мити курятину перед приготуванням, оскільки це сприяє поширенню небезпечних бактерій.

Більше третини людей вважають необхідним курку вимити, перш ніж почати її готувати. Проблема в тому, що при митті, як правило, виникають бризки, і навіть найменші з них сприяють поширенню бактерій Campylobacter, що є причиною харчових отруєнь в одному з п’яти випадків. З краплинами води ці бактерії потрапляють на руки, навколишні поверхні, одяг та іншу їжу, що знаходиться на кухні.

Найчастіше у разі отруєння у людини болить живіт, починається сильна діарея і блювота. А в деяких випадках наслідки для здоров’я можуть бути і більш серйозні. У результаті, навіть якщо сама курка належним чином приготована, бактерії можуть вижити.

До речі, бактерії Campylobacter виявляються не тільки на курячому м’ясі. Як з’ясували вчені, вони, разом з сотнями інших, можуть виявитися і в сигаретах.

За матеріалом Вокруг света.
Новини за темою:
  • Чумацький шлях складається з діамантів, – вчені
  • Вчені виявили свідчення щодо перших людей, які колонізували Північну Америку
  • Штучний інтелект переміг людину у завданні на розуміння прочитаного матеріалу
  • Науковці вигадали пристрій, який допомагає перемикати телеканали силою думки
  • Переваги та недоліки освіті у Сингапурі
 20.06.2014 10:42
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Стрілець (23.11 - 21.12) Стрілець (23.11 - 21.12)

Сегодня Стрельцам повезло – день для них достаточно оптимистичный. Они будут заряжать окружающих хорошим настроением. Возможно, появится ощущение вдохновения и желание исследовать новое. Планируйте... далі

Інші гороскопи