І.Лікарчук: В Україні низький рівень підготовки абітурієнтів, які склали ЗНО з іноземних мов Русская версия

І.Лікарчук: В Україні низький рівень підготовки абітурієнтів, які склали ЗНО з іноземних мов

В Українському центрі оцінювання якості освіти відзначають невисокі результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з іноземних мов у 2014 році.

"З іноземних мов (англійської, французької, німецької, іспанської у 2014 році) з 69 тис. 300 абітурієнтів, які склали тест з іноземної мови, 87 осіб правильно виконали всі завдання тесту. Результат 200 балів отримали 100 абітурієнтів, при цьому 12% не здолали межу в 124 бали", – сказав на прес-конференції директор Центру Ігор Лікарчук.

Він зазначив, що з 84 найкращих абітурієнтів 24 представляють київські школи, 20 – Львів і Львівську область, вісім – із Хмельницької області, шість – із Харківської, четверо – з Рівненської, по троє – з Сумської та Полтавської. При цьому в Київській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській і Чернівецькій областях немає жодного абітурієнта, який правильно виконав би всі тестові завдання.

Крім того, І.Лікарчук наголосив, що з 87 найуспішніших абітурієнтів немає жодного випускника сільської школи, й лише троє представляють школи, розташовані в районних центрах.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти повідомив, що з 3 тис. абітурієнтів, які складали тести з німецької мови, лише 11 правильно виконали всі завдання, а з французької та іспанської мов немає жодного такого абітурієнта.

"Хоча в Києві є щонайменше 11 спеціалізованих шкіл із вивчення французької мови", – зауважив він.

"Попереднє керівництво Міністерства освіти і науки України говорило про реформу вивчення іноземних мов, ввели вивчення іноземної мови з другого класу, другої іноземної мови – з п’ятого класу, але реформ немає. Результати, які є цього року, практично нічим не відрізняються від результатів минулих років", – резюмував І.Лікарчук.

За матеріалом Интерфакс-Украина.
Новини за темою:
  • Д.Табачник виступає за відміну обов’язкового дубляжа іноземних фільмів українською мовою
  • Студенти України розробили революційну програму CrossView
  • ВНЗ України не даватимуть ліцензій на підготовку не профільних фахівців
  • 18 березня освітяни України обговорять аспекти інновацій в освіті
  • Черкаський інститут пожежної безпеки долучився до благодійної акції "Підтримай Українську армію"
 18.06.2014 17:59
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Возникла проблема - получили бумагу для получения визы в США где требуется предоставить справку о том, что Вы не являетесь членом следующих организаций:
"Аль-Кайеда"
"Ансар аль-Ислам"
"Движение Талибан"
"Исламский джихад"
"Бригады мучеников Аль-Аксы"
"ХАМАС"
"Хизболла"
Подскажите, где, блин, офисы этих организаций в Москве!
Інші анекдоти