Рівненська АЕС всіх своїх студентів переведе з Севастополя до інших ВНЗ України Русская версия

Усі 75 студентів, які сьогодні навчаються у Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕтаП) за договорами з Рівненською АЕС, виявили бажання продовжити навчання в інших вишах України. Про це власкору IA ZIK повідомили в прес-центрі Рівненської АЕС.

Водночас, виконавчий директор з кадрів, праці та соціальних питань ДП "НАЕК "Енергоатом" Тетяна Алексєєва зауважила, що є домовленість з міністерством освіти і науки України про те, що студенти четвертих та п’ятих курсів отримають дипломи бакалаврів та спеціалістів СНУЯЕтаП українського зразка.

За словами Тетяни Алексєєвої, усі студенти закінчуватимуть семестр та складатимуть іспити у Севастополі. Потім ті молоді люди, які виявлять бажання мати українські дипломи, будуть переведені в інші навчальні заклади країни. Зараз, зокрема, розглядаються Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", Одеський національний політехнічний університет, Національний університет "Львівська політехніка", Вінницький політехнічний університет.

Куди і як скеровуватимуть студентів продовжувати освіту, в дирекції з кадрів, праці та соціальних питань ДП "НАЕК "Енергоатом" обіцяють вирішити до початку наступного семестру.

Запевняють, що при переведенні у студентів не виникне жодних проблем. Тобто, той, хто закінчив, наприклад, два курси у Севастополі, продовжить навчання у новому виші з третього курсу. Також юнаки і дівчата, які навчаються на бюджетній формі навчання та за договорами із атомними станціями, вчитимуться на таких же умовах в обраних університетах. Це стосується і заочників.

Тим часом, уже відомо у яких вищих навчальних закладах продовжуватимуть здобувати освіту студенти, які нині навчаються у Севастополі за договорами з Рівненською АЕС. Сьогодні у СНУЯЕтаП на таких умовах навчається 60 осіб. Ще п’ятнадцятеро мають договори без фінансових зобов’язань. Усі 75 студентів родом з Кузнецовська, Володимирця, Зарічненського, Дубровицького, Костопільського, Володимирецького районів Рівненської області та Маневицького району Волинської області. Вони навчаються за спеціальностями атомна енергетика, автоматизоване управління технологічними процесами, електричні станції, ядерно-хімічні технології.

Усі виявили бажання перевестися до інших навчальних закладів України.

За матеріалом ZIK.
Новини за темою:
  • 45% студентів першого курсу бюджетної форми навчання Львівського національного університету - пільговики
  • 80% студентів Черкаського національного університету навчатимуться на державній основі
  • 80 тис. українських студентів об’єдналися заради євроінтеграції
  • У Міносвіти хотіли б відмінити всі пільги для абітурієнтів
  • Школярі Києва представлять свої твори на конкурсі "Стадіони майбутнього"
 04.04.2014 09:35
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Грузинская свадьба. Тамада произносит тост, вдруг резко замолкает, и спрашивает у всех гостей:
- Кто набздэл?
Один мужик встает:
- я.
Тамада говорит:
- Пошел вон со свадьба!
На следующий день 2 друга, которые присутствовали на этой свадьбе, разговаривают:
- Хороший был свадьба, веселый! Только я так и не понял,за что Набздела выгнали?
Інші анекдоти