У маріупольському ВНЗ влаштували день самоврядування Русская версия

У маріупольському ВНЗ влаштували день самоврядування

Цей день увійде в історію Приазовського державного технічного університету як день, в який здійснилася мрія багатьох студентів – на вісім годин робочого дня вони зайняли посади директора інституту, деканів та завідуючих кафедрами. Про це повідомляє прес-центр ДВНЗ "Приазовський державний технічний університет" (ПДТУ).

Пілотний день самоврядування пройшов на базі Навчально-наукового інституту металургії та зварювання ПДТУ. Його директором на день став аспірант Павло Видмиш, а деканом зварювального факультету – студентка 4 курсу Ольга Розанова, деканом металургійного факультету – студент 5 курсу Богдан Єфременко. З усіх питань студенти зверталися до них – голов студентської адміністрації.

Про цей експеримент ректор Приазовського державного технічного університету В’ячеслав Волошин розповідав ще 3 місяці тому на зустрічі з молоддю. Ідея сподобалася і студентам, і проректорам, її підтримали на вченій раді університету. Ініціатором та ідеологом надання дітям можливості навчитися нести відповідальність за великий колектив, на практиці опанувати основи менеджменту був директор навчально-наукового інституту металургії та зварювання ПДТУ, професор, доктор технічних наук В’ячеслав Роянов.

Але на цьому ні студенти, ні ректорат зупинятися не збираються. Виникла також ідея в міжнародному відділі ПДТУ ввести посаду адміністратора, який курирує студентські міжнародні зв’язки університету. Такі навички, вважають в університеті, знадобляться студентам, коли вони стануть фахівцями своєї справи.

"Не можу сказати, щоб було дуже важко. Було, безумовно, але й цікаво теж було, – посміхаючись, зізнається Павло Видмиш. – Якщо б запропонували ще так попрацювати тільки вже не один день, а хоча б тиждень, погодився б".

У свій перший робочий день директор інституту та студентські декани працювали по-справжньому – звітували на ректораті, планували роботу інституту на тиждень вперед, розподіляли завдання, заповнювали документацію, вели профілактичну роботу з відстаючими студентами.

"Бесіда "по душам" дасть можливість з’ясувати причини безвідповідального ставлення до навчання, до відвідуваності, а можливо, і покладе початок відвертому діалогу з наболілих питань", – впевнений В’ячеслав Волошин.

За матеріалом Освітній портал.
Новини за темою:
  • «Учитель року - 2023» буде проведений у 4 номінаціях
  • «Підготовка людей майбутнього»: яким буде Президентський університет
  • «Невидані дипломи» українських студентів показують в Університеті Страсбурга
  • «Ми готові сприяти тому, щоб більше студентів з Японії приїжджали навчатися в Україну», – голова Федерації жінок за мир у всьому світі Моріко Хорі
  • «ЗНО-2019: підсумки реєстрації, етапи проведення»
 01.04.2014 16:51
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №6439

Випадковий прикол
Інші приколи