Земля перестала бути вогняною кулею з магми понад 4 млрд років тому Русская версия

Земля перестала бути вогняною кулею з магми понад 4 млрд років тому

Знайдений у гірських породах Австралії давній кристал циркону допоміг американським вченим зрозуміти, як проходив процес охолодження Землі і формування континентів. Про це розповідається у статті, опублікованій в науковому журналі Nature Geoscience.

Вивчивши свою знахідку, вчені дійшли висновку, що циркон кристалізувався приблизно 4,4 млрд років тому. На їхню думку, це свідчить про те, що саме у цей період і відбувалося формування земної кори.

Таким чином, через лише 160 млн років після формування Сонячної системи почався процес утворення земної кори і континентів. Приблизно у цю епоху наша планета перестала бути кулею з магми і почала набувати свого сучасного вигляду.

Гідросфера Землі, за розрахунками вчених, почала утворюватися 4,3 млрд років тому, що дозволяє припускати виникнення у цей час першого життя.

За матеріалом ЗІК.
Новини за темою:
  • На виставці Hannover Messe був показаний концепт вантажного автомобіля майбутнього
  • Найдавніший сир на землі виявлений на китайських муміях
  • Федеральні землі Німеччини відміняють плату за вищу освіту
  • Ще одна земля Німеччини скасувала плату за освіту
  • Повз Землю із величезною швидкістю промчав 270-метровий астероїд
 25.02.2014 12:57
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Скорпіон (24.10 - 22.11) Скорпіон (24.10 - 22.11)

Сегодня у Скорпионов будет значительный прилив энергии. Стоит использовать ее для достижения целей и преодоления препятствий, которые встречаются на пути. Будьте готовы действовать и не бояться... далі

Інші гороскопи