У Німеччині підірвано хмарочос Франкфуртського університету Русская версия

У Німеччині підірвано хмарочос Франкфуртського університету

В Німеччині 2 лютого 2014 року підірвано будівлю Франкфуртського університету. Хмарочос, що складається з 38 поверхів, знищений спрямованим вибухом потужністю 950 кг.

116-метровий будинок, в якому знаходився навчальний корпус Франкфуртського університету імені Йоганна Вольфганга Гете, знесли як морально застарілий. У будівлі були просвердлені 1400 отворів, в які заклали близько тонни вибухівки. Величезний хмарочос, символ студентів Франкфурта-на-Майні, склався як картковий будиночок за секунди. За керованим вибухом будівлі спостерігали понад 10 тисяч осіб. В Європі вперше за такою технологією зносять споруду подібної висоти.

Студентам доводилося чекати ліфти по 15 хвилин, тому в 2013 році будівлю визначили під знесення. Спроби знести будівлю по частинах викликали обурення мешканців навколишніх будинків. Вони скаржилися на галас від проведених робіт. Тому навчальну будівлю вирішили зносити керованим вибухом. Будівля зруйнована успішно, ніхто не постраждав. Замість зруйнованого будинку у Франкфурті з’являться 2 хмарочоса з офісними приміщеннями.

За матеріалом BBC News.
Новини за темою:
  • У Німеччині запустили найпотужніший у Європі суперкомп’ютер
  • Велика Британія не буде відраховувати зі своїх університетів дітей українських чиновників
  • В університетах Іспанії можуть зникнути філологічні спеціальності
  • В.Литвин замовив слово за філію Тернопільського університету у Вірменії
  • У Німеччині профінансують ісламські навчальні центри в університетах
 03.02.2014 16:07
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Козерог (22.12 - 20.01) Козерог (22.12 - 20.01)

Сегодня Козероги почувствуют прилив бодрости и захотят удовлетворить свои амбиции, и этому никто не будет препятствовать. Будьте готовы взять ответственность за принятие решений, но не бойтесь проявлять... далі

Інші гороскопи