Лілія Гриневич: Уряд України вирішив непогано заощадити на школярах Русская версия

Лілія Гриневич: Уряд України вирішив непогано заощадити на школярах

Голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич розповіла під час "круглого столу" на тему: "Українська освіта 2013. Підсумки і прогнози" про те, що в проекті держбюджету на 2014 рік уряд запланував заощадити на школярах, які не мають право голосу, тому їх думкою можна знехтувати.

Л.Гриневич зазначила, що в бюджеті передбачено виділення 8800 гривень в рік на навчання одного учня, хоча органам місцевого самоврядування доводиться витрачати в залежності від регіону від 9,5 до 15 тисяч гривень.

"Тобто, відразу закладаючи такий норматив на учня, ми закладаємо проблеми місцевих бюджетів та перекладання значної кількості фінансування на батьківську кишеню", – підкреслила Л.Гриневич.

Нардеп наголосила, що така практика перекладання фінансування на батьків призводить до проблеми в доступі до якісної освіти в залежності від місцезнаходження школи.

"Школи, мають більш забезпечених батьків, мають зовсім інші умови, ніж школи, які мають доступ всі жителі мікрорайону, тим більш школи у маленьких містечках чи селах", – вважає експерт.

Здивувала Гриневич відповідь Міністерства фінансів на її запит про те, як розраховується необхідна сума коштів на утримання одного учня, а також вона попросила вказати ті шкільні заклади, де на утримання досить 8800 гривень на одну людину. У Мінфіні досить швидко знайшлися з відповіддю, навіть не спробувавши піти від питання або придумати цікаве формулювання.

"Ми беремо ті кошти, які виділені на освіту, і ділимо на кількість учнів", – йдеться в поясненні Мінфіну.

Гриневич прийшла до висновку, що логічного обґрунтування ціни освіти немає, а 8800 гривень – просто дозволяють покрити частину витрат, тоді як ремонтні роботи, миючі засоби та інший інвентар батьки змушені купувати самостійно, адже і в місцевих бюджетах грошей не вистачає.

За матеріалом Преса України.
Новини за темою:
  • Запрошуємо до участі у ІІІ Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості "Платформа талантів"
  • Кіровоградських учнів переконуватимуть жити і працювати в Україні
  • Зінченко очолив Національне космічне агентство України
  • 1 березня завершується прийом заявок на конкурс з отримання грантів Президента України для обдарованої молоді на 2010 рік
  • У дитсадках України вивчатимуть комп’ютерну грамоту, іноземну мову та хореографію
 10.01.2014 10:50
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Дева (24.08 - 23.09) Дева (24.08 - 23.09)

Сегодня Девы будут ощущать потребность в порядке и структурированности, так как день идеален для приведения в порядок своих мыслей и чувств. Напишите план достижения целей или создайте карту желаний... далі

Інші гороскопи