У Болгарії виявлено незвичайну колісницю Русская версия

Археологи знайшли в Болгарії фрагменти фракійської колісниці й рештки двох коней, які були поховані в гробниці стоячи. Вік знахідок становить 2,5 тис. років. Двоколісну колісницю знайшли неподалік від села Свестарі на північному сході Болгарії. У похованні також було виявлено кілька прикрас.

"Це відкриття є унікальним. Ця колісниця не схожа на жодну з колісниць, знайдених у Болгарії", – розповідає представник Національного археологічного інституту при Болгарській академії наук Діана Гергова.

Пагорб, в якому була виявлена колісниця, розташований неподалік від добре відомого могильного пагорба хана Омуртага, де минулого року та ж група археологів знайшла скарб – золоті прикраси. Дослідники вважають, що коні були вбиті незадовго до того, як поховання було засипано.

Очевидно, коні привезли колісницю покатим спуском уздовж вузького проходу. Після того, як вони досягли кінцевої точки, їх убили. Тварини були запряжені, про що свідчать невеликі металеві диски. На розкопках археологи також знайшли скелет собаки, прив’язаної до колісниці. Поряд знаходилася могила воїна, якому, ймовірно, і належала колісниця. Крім того, археологи виявили обладунки, списи та мечі, а також різні зілля і засоби письма.

За матеріалом Zhelezyaka.com.
Новини за темою:
  • Астрономи знайшли планету незвичайного кольору
  • 12-річний школяр за виявлення уразливості в браузері Firefox отримав $3000
  • NASA пропонує грошові призи за допомогу у виявленні навколоземних астероїдів
  • У російському садочку у 10 дітей виявлено сифіліс
  • У Болгарії відкопали два "скелети вампірів"
 19.11.2013 16:09
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Сидят два мужика, у одного звонит телефон.
- Да, зайка! Задержался, зайка. Скоро буду, зайка, Куплю, зайка. Не забуду, зайка. Не скучай, зайка. Ну, не сердись, зайка! Ну, пока, заинька!
Выключает трубку. Второй спрашивает:
- Жена?
- Нет. Ну на хрена я зайца разговаривать научил?!

Інші анекдоти