Учені: іноземна мова найкраще засвоюється у віці до 4 років Русская версия

Учені: іноземна мова найкраще засвоюється у віці до 4 років

Співробітники Королівського коледжу Лондона (Британія) й Браунівського університету (США) з’ясували, що людина найкраще засвоює нові мови у віці 2-4 років. Для з’ясування цього групі вчених-нейрофізіологів довелося провести дослідження за участю 108 здорових дітей у віці від 1 до 6 років. Дослідники сфокусували свою увагу на мієліновій оболонці нервових волокон у головному мозку дітей (активно формується протягом перших двох років життя).

Загальновідомо, що мовні навички людини локалізовані в лобових частках лівої півкулі людського мозку. Тому дослідники сподівалися знайти більш швидкий ріст мієлінових оболонок саме в цій півкулі. Але їх очікував сюрприз: виявилося, що зміст мієліну залишалося постійним, при цьому він чинив більш сильний вплив на формування мовних навичок до чотирьох років.

Як вважають учені, розподіл мієліна (речовина, що утворює оболонку) завершується до 4 років. А вчити іноземну мову найкраще із раннього дитинства – із трьох або навіть із двох років.

Результати дослідження вчених опубліковані в The Journal of Neuroscіence.

За матеріалом 5 баллов.
Новини за темою:
  • ТОП-5 найкращих закордонних стипендій для гуманітаріїв
  • Учені випробували дистанційне управління генами
  • Науковці врятували єдине на світі радіо, що мовить латиною
  • Учені поставили під сумнів природні причини смерті Леніна
  • Верхова їзда може поліпшити дитячі розумові здібності
 11.10.2013 11:15
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

70-е годы. СССР. Пожилая женщина пишет письмо в ЦК КПСС.
- Здравствуйте. у меня такое к вам дело. Я уже 20 лет работаю на самоварном заводе, а дома у меня самовара так и нет. помогите мне купить самовар(или вышлите почтой)!
Как ни странно, приходит ответ из ЦК КПСС.
- Уважаемая ... Мы не в состоянии купить вам новый самовар. но учитывая ваш стаж работы на заводе, мы разрешаем... далі
Інші анекдоти