Залишити межі Галактики можна лише на ракеті з двигуном на антиматерії Русская версия

Щоб залишити межі планети і здолати тяжіння гравітаційного поля Землі, ракета повинна розвинути швидкість 11,2 кілометрів на секунду. Ця швидкість називається другою космічною або параболічною. Для кожного тіла в космосі вона різна. Астрофізики замислились, яка друга космічна швидкість для всієї нашої галактики, адже мрії про міжгалактичні перельоти в майбутньому напевно втіляться у реальність.

У рамках свого дослідження Тільман Піфль (Tilmann Piffl) і його колеги з Астрофізичного інституту Потсдама (ФРН) вивчали останні дані про результати експерименту RAVE. Співробітники цього проекту займалися спостереженням за зірками за допомогою 1,2-метрового телескопу "Шмідт", що належить Англо-австралійській обсерваторії (Anglo-Australian Observatory), а також розраховували відстань до світил і їх швидкість наближення або видалення від Землі. У базі даних експерименту існують записи про 426 тисяч зірок.

Піфль і його колеги обрали для свого дослідження 90 високошвидкісних зірок, швидкості й відстані до яких були виміряні з найбільшою точністю. Деякі з них рухаються зі швидкістю близько 300 кілометрів на секунду, що складає одну тисячну від швидкості світла.

Потім команда учених склала декілька комп’ютерних моделей спіралевидних галактик, розмір яких був порівнянний з розмірами Чумацького Шляху. Вони вивчили отримані моделі і виділили одну з них, до якої найкраще підходили вищеописані зірки. Маса цієї галактики має бути еквіваленту 1,6 мільярда мас Сонця.

Знаючи приблизну масу нашої галактики, астрофізики розрахували другу космічну швидкість для небесних тіл, що є сусідами з Сонячною системою. Щоб залишити гравітаційне поле Чумацького Шляху, космічний корабель повинен вилетіти за межі Сонячної системи і розвинути швидкість 537 кілометрів на секунду.

Учені стверджують, що як би абсурдно це не виглядало, для міжгалактичних і міжзоряних перельотів знадобиться, як мінімум, двигун на антиматерії.

За матеріалом Вести.ru.
Новини за темою:
  • ЮНЕСКО оголосила конкурс молодих учених на отримання стипендії в сфері охорони навколишнього середовища
  • Штучну шкіру тепер можна створювати у 50 разів дешевше
  • Шизофренія є спадковою лише в 50% випадків захворювань
  • Чорні діри обійшли теоретичну межу яскравості
  • Чорна діра у центрі нашої галактики з небаченою силою знищує астероїди
 26.09.2013 14:55
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Рак (22.06 - 22.07) Рак (22.06 - 22.07)

Сегодня Ракам стоит выбрать себя и тишину – время подумать о том, что действительно хочется и как этого достичь. Также неплохо разобраться в своих чувствах – действительно ли они так сильны и тем... далі

Інші гороскопи