Багата гробниця етруського князя знайдена в Італії Русская версия

Гробниця етруського князя, можливо, родича Тарквінія Пріска, легендарного п’ятого царя Риму з 616 до 579 рр. до н.е., може стати ключем до відкриття таємниць культури етрусків. Цю новину повідомляє сайт "Таємниці історії".

У Тарквінії (у 50 милях від Риму) знайшли незаймані старі поховання етрусків з великою кількістю речей, що добре збереглися, і коштовностей. Похованню приблизно 2600 років, а саме місце і раніше було відомо етруськими скарбами.

"Це унікальне відкриття, оскільки це вкрай рідко можна зустріти нерозграбовану етруську гробницю представника вищого стану. Це відкриває величезні можливості для дослідження культури і побуту етрусків", – розповідає Алессандро Мандолезі (Alessandro Mandolesi) з університету Туріна.

Мандолезі веде розкопки в співпраці з Археологічним управлінням Південної Етрурії.

У похованні на кам’яному ложі лежав кістяк. Спис лежав уздовж тіла, а фібули або брошки на грудях показали, що чоловік був, ймовірно, колись одягнений в довгий одяг. Біля його ніг стояв великий бронзовий таз-таріль із залишками їжі, а кам’яний стіл праворуч від тіла міг містити спалені рештки іншої особи. Великі грецькі корінфські вази і дорогоцінні прикраси лежали на підлозі.

Учені вважають, що покійний був членом правлячої в Тарквінії сім’ї. Підземна камера був знайдена поряд із значним пагорбом, могилою цариці, яка знаходиться недалеко від не менш вражаючого кургану, – гробниці царя.

За матеріалом Час пик.
Новини за темою:
  • В Єгипті знайдена гробниця з 20 муміями
  • У Туреччині знайдена унікальна скульптура царя епохи бронзи
  • В Ізраїлі знайдено печатку із зображенням Самсона
  • В Ізраїлі знайдені стіни стародавньої фортеці
  • У Мексиці знайдено 3 тис. наскальних малюнків
 26.09.2013 12:22
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

Интеллигент, жутко смущаясь, обращается к красивой блондинке на остановке:
- Извините, но у вас, на том месте, ну, пониже талии и повыше ног маленькая такая белая ниточка...
- Где??? На ЖОПЕ???
- Боже! Разве есть такое слово??? 8-О
- Ну нифига себе, жопа есть, а слова нету!!!!!
Інші анекдоти