Учені: прояв емоцій може продовжити життя Русская версия

Учені: прояв емоцій може продовжити життя

Учені виявили, що людей, які звикли приховувати свої емоції, частіше наздоганяє передчасна смерть, зокрема від ракових захворювань. Результати дослідження публікує журнал Psychosomatic Research.

Дослідники протягом 12 років стежили за групою з 729 осіб, які в 1996 році відповіли на опитування на тему придушення своїх емоцій. Опитаних попросили відповісти, наскільки вони згодні з такими заявами, як "Коли я злий, я це показую". Через 12 років вчені виявили, що серед осіб, що не виражають свій гнів, смертність була вища. З 111 опитаних, що померли у період з 1996 по 2008 роки, 37 померли від серцевосудинних захворювань і 34 – від раку.

Проте, не дивлячись на виявлений зв’язок, цифри дуже нікчемні, щоб робити однозначні висновки, – зізнаються учені й відзначають, що для розуміння біопсихологічних механізмів, що відповідають за зв’язок між придушенням емоцій і смертельно-небезпечними захворюваннями, необхідні глибші дослідження.

Це не перше дослідження, яке намагається виявити зв’язок між емоційністю і тривалістю життя. Торік німецькі учені, перевіривши близько шести тисяч добровольців, встановили, що пульс тих, що прагнув стримати своє занепокоєння, помітно частішав. Таким чином, учені дійшли висновку, що придушення негативних емоцій може призвести до підвищеного кров’яного тиску, а також розвитку інших захворювань: від ішемічної хвороби до раку.

За матеріалом Newsru.co.il.
Новини за темою:
  • В яких країнах можна отримати найкращу вищу освіту
  • Учені вперше виявили сліди бактерій в арктичному снігу
  • Штучну шкіру тепер можна створювати у 50 разів дешевше
  • Тепер можна спостерігати роботу внутрішніх органів наживо
  • Верхова їзда може поліпшити дитячі розумові здібності
 18.09.2013 09:30
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №8663

Випадковий прикол
Інші приколи