Через захоплення комп’ютерами чимало школярів не вміють писати від руки Русская версия

Школярі, які надмірно захоплюються сучасними технологіями, нерідко взагалі не вміють писати від руки й у кращому випадку користуються друкованими літерами.

Про це пише газета Gulf News.

"У сучасний вік цифрових технологій багато дітей просто не знають, як це – писати від руки, і не можуть написати навіть власне ім’я. Дедалі більше шкіл по всьому світу перестають вчити учнів писати, і десятки тисяч дітей є прикладом цього тренду відходу від курсивного писання", – йдеться у повідомленні.

Газета наводить один із випадків, що трапився у передмісті Торонто. Коли 14-річному Джону Молінару сказали написати від руки заяву на отримання паспорта, він дуже здивувався. Хлопець зізнався, що його ніхто не вчив писати прописом: все, що він вмів, – лише виводити на папері друковані літери.

Подібна проблема відходу від пропису існує й у Токіо. Колись школяр Акіхіро Мацумура старанно виводив складні ієрогліфи, але тепер вже студент Акіхіро просто фотографує те, що пише на дошці викладач. "Я повністю покладаюся на свої смартфон, планшет і ноутбук та навіть не намагаюся щось записувати. Я просто дістаю свій планшет і роблю знімки з дошки", – каже 23-річний студент. Він – один з мільйонів представників Східної Азії, які також забувають, як писати піктограми і ієрогліфи, що використовувалися в Китаї і Японії упродовж століть.

Прихильники відмови від скоропису вважають, що це звільняє мозок для більш корисних речей, приміром іноземних мов, і навіть удосконалює писання в цілому. За словами професора права Наоко Мацумото з престижного Sophia University поблизу Токіо, вміння ідеально писати ієрогліфи і піктограми зараз вже не є настільки важливим, як це було раніше, бо на перший план виходять інші вміння і навички.

У свою чергу, противники відмови від скоропису побоюються, що це сприятиме втраті фундаментальної частини культури, приміром у країнах Азії.

За матеріалом УкрІнформ.
Новини за темою:
  • У Росії через випускників зросло безробіття
  • У Москві школяр викинувся з 11-го поверху через сварку
  • Геолог виклав на сайті Youtube відеокліп з картою Землі через 100 млн років
  • Півмільйона албанських студентів і школярів одержали доступ до комп’ютерів та Інтернету
  • Грузинські школярі зможуть брати відпустку
 09.07.2013 09:26
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №2491

Випадковий прикол
Інші приколи