Учені намітили дату нового кінця світу - 1 червня Русская версия

Учені намітили дату нового кінця світу - 1 червня

У ніч на 1 червня 2013 року повз нашу планету пролетить гігантська скеля з назвою 1998 QE2. Астероїд в 9 разів перевищує за розмірами один з найкрупніших океанських лайнерів – Queen Elizabeth 2. Хоча до назви судна не має жодного відношення. Це просто код, який використовується для нещодавно виявлених астероїдів в центрі малих планет в Кембріджі (США). А рік 1998 вказує на час його відкриття.

Наближення "космічного гостя" вчасно засікли фахівці космічного агентства США. 1998 QE2 для землян безпечний. Траєкторія польоту астероїда знаходитиметься на відстані близько шести мільйонів кілометрів від нашої планети. Це в 15 разів більше відстані між Землею і Місяцем.

"Ми упевнені, що все обійдеться, але на всяк випадок вирішили підготуватися до появи астероїда", – зізнається провідний фахівець НАСА доктор Ланс Беннер.

Учені готуються прозондувати астероїд за допомогою величезного телескопа, розташованого в Голдстоунській обсерваторії в пустелі Мохаве (Каліфорнія, США). Мета – отримати відомості про його форму, хімічний склад, і головне – орбіту. Ці дані можуть допомогти визначити походження "гостя з космосу" і спрогнозувати можливе переміщення в майбутньому, через 200 років, коли 1998 QE2 знов до нас повернеться.

Серйозні побоювання у фахівців викликають два інших астероїда. Це Апофіс, який в 2029 році пройде до нас досить близько – 36 тисяч кілометрів. І астероїд 1999 RQ36К, який наблизиться ще ближче до нашої планети в 2182 році. За словами доктора Беннера, вони становлять потенційну загрозу.

За матеріалом Комсомольская правда в Украине.
Новини за темою:
  • Учені вперше виявили сліди бактерій в арктичному снігу
  • Учені поставили під сумнів природні причини смерті Леніна
  • Учені випробували дистанційне управління генами
  • Марсіанський ґрунт виявився придатним для життя черв’яків
  • Геологи розробили додаток для друку 3-D моделей рельєфу будь-якого місця на Землі
 28.05.2013 13:25
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №8394

Випадковий прикол
Інші приколи