Парламентський Комітет з питань освіти і науки вимагає збільшити фінансування НАН України Русская версия

Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти готує до другого читання зміни до закону про наукову та науково-технічну діяльність, які суттєво покращують соціальний захист працівників науки. Про це повідомила голова Комітету, депутат фракції "Батьківщина" Лілія Гриневич, під час засідання профспілки працівників НАН України 11 квітня 2013р.

"Не можна знайти аргументованого пояснення, чому видатки державного бюджету на науково-технічну сферу у 2012 році становили 0,29% ВВП, тоді як в найбільш кризовий 2009 рік цей показник дорівнював 0,45% ВВП. І чому в бюджеті на 2013 рік на науку буде витрачено на 47 млн грн менше, ніж у 2012 році", – сказала Лілія Гриневич.

На її думку, створення для науковців комфортного середовища для життя і діяльності, включаючи гідний рівень зарплат і пенсій, є необхідною передумовою збереження в Україні наукової спільноти.

Народний депутат повідомила, що Комітет з питань науки і освіти готує до другого читання законопроекти про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність".

Законопроектами пропонується при визначенні розміру пенсії наукового працівника враховувати роботу за одним сумісництвом. Зараз робота за сумісництвом зовсім не враховується при нарахуванні розміру пенсії.

Також Комітет пропонує сплачувати за рахунок Пенсійного фонду різницю між пенсією, призначеної за основним законом, та пенсією, призначеної за Законом "Про наукову і науково-технічну діяльність". Сьогодні ця різниця сплачується з доходу наукових організацій.

"Зрештою, ми пропонуємо доповнити статтю 24 Закону положенням щодо забезпечення державою надання науковим працівникам пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) та придбання житла", – сказала голова Комітету.

За її словами, Комітет вже звернувся до прем’єр-міністра та Комітету Верховної Ради з питань бюджету з вимогою збільшити фінансування НАН України на 304,2 млн грн. у 2013 році. "Це дасть можливість забезпечити виплату заробітної плати в Академії та вирішити питання щодо придбання та ремонту обладнання, наукових приладів", – наголосила Л.Гриневич.

"Ми на вашому боці, готові до діалогу і спільної праці заради майбутнього української науки, майбутнього України", – підкреслила Лілія Гриневич.

За матеріалом Фронт змін.
Новини за темою:
  • Вадим Боярський: Ніхто не позбавляє працівників освіти права на отримання житлової субсидії
  • У Запоріжжі 15 квітня відбудеться круглий стіл щодо наступності професійної освіти
  • У Запорізькому національному університеті відбулася університетська конференція "Молода наука-2010"
  • Костянтин Бриль: «Освіта та охорона здоров’я завжди будуть пріоритетом для влади»
  • Освітяни готуються до проведення ЗНО, яке випускники професійно-технічних навчальних закладів здаватимуть вперше
 12.04.2013 11:34
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Гороскоп на сьогодні

Рак (22.06 - 22.07) Рак (22.06 - 22.07)

Сегодня Раки почувствуют эмоциональную устойчивость и равновесие, поэтому им захочется провести больше времени с близкими и родными людьми. Старайтесь выражать свои чувства открыто и искренне. Хорошее... далі

Інші гороскопи