Марсу загрожує катастрофа планетарного масштабу Русская версия

У жовтні 2014 року на Марсі може статися катастрофа планетарного масштабу. Згідно заяви астрономів російської обсерваторії ISON-NM, з планетою може зіткнутися комета С/2013А1, розмір ядра якої складає близько п’ятдесяти кілометрів.

Комета рухається по так званій ретроградній орбіті – назустріч планетам Сонячної системи. Тому швидкість її зіткнення з Марсом буде надзвичайно високою – близько п’ятдесяти шести кілометрів на секунду. Енергія вибуху може досягти двадцяти мільярдів мегатонн, а на місці падіння залишиться кратер діаметром в п’ятсот кілометрів.

Учені також відзначають, що їх прогнози базуються на даних, які є зараз, і при отриманні нових відомостей будуть коректуватися.

Марс і сьогодні може бути потенційно придатний для життя – принаймні, на Землі у схожих умовах успішно живуть бактерії. Такого висновку дійшли багато учасників наукової конференції, яка пройшла в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі (США) на початку лютого.

Керівник групи, що працює з камерою HiRISE на борту зонда Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) Альфред Макьюєн відзначив, що "виключати придатність Марса для життя і сьогодні, звичайно, не можна".

Дослідники відзначають, що на Землі бактерії досить успішно "колонізували" Антарктиду і чилійську пустелю Атакама, умови яких багато в чому схожі на марсіанські. Крім того, спостереження за допомогою HіRISE показують, що на Марсі і сьогодні може бути рідка вода.

За матеріалом Газета.Ru.
Новини за темою:
  • Марсіанський ґрунт виявився придатним для життя черв’яків
  • Марсохід зробив перші нічні знімки
  • Зонд Curiosity знайшов на Марсі "квітку"?
  • Марсохід Curiosity взяв проби марсіанського повітря
  • Марсохід "Оппортюніті" знайшов на Марсі сліди глини
 26.02.2013 17:19
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №8249

Випадковий прикол
Інші приколи