Кабмін позбавив Кримську обсерваторію статусу і урізав фінансування Русская версия

Кабмін позбавив Кримську обсерваторію статусу і урізав фінансування

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України припинило діяльність Кримської астрофізичної обсерваторії (найбільшої на пострадянському просторі) як самостійної структури, перепідпорядкувавши її Київському національному університету ім. Тараса Шевченка (КНУ).

Вчені побоюються, що незабаром це може призвести до повної ліквідації обсерваторії, відзначає провідний науковий співробітник обсерваторії, доктор фізико-математичних наук Юрій Цап.

Вже зараз половина працівників інституту найвищої кваліфікації залишилася без засобів до існування. У міністерстві вирішили, що витрати на утримання НДІ "Кримська астрофізична обсерваторія" обтяжують його фінанси, а утримання майже трьохсот співробітників і обслуговування 26 телескопів пробиває дірку в бюджеті.

У підсумку в 2013 році Кримську астрофізичну обсерваторію передбачається профінансувати тільки на 50% у порівнянні з минулим роком. При цьому з восьми наукових тем обсерваторії – деякі з яких мають світовий рівень – міністерство фінансово підтримало тільки одну.

Кримська астрофізична обсерваторія – авторитетна наукова установа. Розташовується в Бахчисарайському районі Криму, поблизу селища Наукове, в 25 кілометрах від Сімферополя і в 12 кілометрах від Бахчисарая.

За матеріалом Newsru.ua.
Новини за темою:
  • Кримський агроуніверситет продовжив зимові канікули з метою економії газу
  • МОН оприлюднило проект розпорядження Кабміну "Про затвердження Плану заходів з підтримки молодих учених"
  • У Кримському центрі зайнятості навчатимуть 10-ти новим професіям
  • Томенко просить Кабмін забезпечити своєчасне отримання паспортів випускниками шкіл
  • Кабмін пропонує узаконити зовнішнє тестування
 28.01.2013 09:27
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №2308

Випадковий прикол
Інші приколи