Ірина Фаріон прокоментувала указ Дмитра Табачника про проведення конкурсу з російської мови... Русская версия

Нардеп від фракції ВО "Свобода" Ірина Фаріон розкритикувала Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника за проведення Всеукраїнського учнівського конкурсу з російської мови "Лукомор’є".

"Дійсно, це заслуговує хіба що на гомеричний сміх. Черговий москвофільский і погоджувальний випад Табачника не дивує, не шокує – а зловтішає. Раб не витіюватий і не оригінальний у своїх діях. А більш того, якщо раб невдоволений і розгублений. Мабуть, цей раб і вся свита при ньому на чолі з їх президентом усвідомлює наближення краху розвитку совка, тобто "рускава міра", – заявила Фаріон.

Депутат порівняла Д.Табачника з Катериною II, а його конкурс назвала "вигаданим адептом "рускава міра" з дивною назвою "Лукомор’є".

"Це все відійде, як брудні каналізаційні потоки. Бо російська мова в Україні ніколи не матиме головного підживлення – діалектами. А саме вони – діалекти – є прямою мовою української землі. Не без того століттями "велікій магучій рускій язик" ніяк не може "вкоськать" благозвучну українську мову. Звичайно, історичні укази знищення нашої мови і сьогодні дають плідний результат у вигляді "Лукомор’я від Табачника", – додала вона.

В якості альтернативи конкурсу російської мови Фаріон закликає підтримувати конкурси на знання української мови.

Вона закликала нарощувати сили в Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, в своєму авторському конкурсі політичного плаката "Мова – твоєму життю основа", у проекті популяризації української книги "Від книги – до мети".

За матеріалом 24tv.com.ua.
Новини за темою:
  • "Діти менше читають, ніж колись" - у Міносвіти прокоментували
  • "Діти не повинні бути голодними – і це головне", - Ірина Констанкевич
  • 1 вересня рух "Відсіч" проведе презентацію освітніх реформ від Дмитра Табачника
  • 1 жовтня Фонд Віктора Пінчука розпочинає 8-й щорічний конкурс стипендіальної програми "Завтра.UA"
  • 1 червня відбудеться Інтернет-конференція Ігоря Лікарчука
 21.01.2013 10:32
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №56

Випадковий прикол
Інші приколи