Доповідь: Wikipedia втрачає авторів, що пишуть англійською мовою Русская версия

Число добровольців, що пишуть статті для Wikipedia англійською мовою, неухильно зменшується, йдеться в дослідженні, опублікованому в американському науковому журналі American Behavioral Scientist.

Якщо в 2007 році таких людей налічувалося 56 тис., то в 2012 році – 35. тис., стверджує автор дослідження Аарон Халфакер з Університету Міннесоти (США).

На його думку, причина криється в процедурі створення статей і внесення поправок до вже існуючих статей, що ускладнилася останнім часом.

"Деякі зміни, зроблені співтовариством Wikipedia, щоб підтримувати якість і послідовність викладу матеріалу, за іронією долі негативно позначилися на зростанні авторського колективу, хоча зміни були націлені якраз на зростання", – йдеться в дослідженні.

У вільній інтернет-енциклопедії Wikipedia міститься близько 24 млн статей, написаних 285 мовами.

За матеріалом BBCrussian.com.
Новини за темою:
  • Люди починають втрачати інтелектуальні здібності після 45 років
  • Засновник Wikipedia прочитає безкоштовну лекцію в Москві
  • В Англії з’явилося перше у світі Wikipedia-місто
  • Названо першого користувача Wikipedia, який вніс до енциклопедії мільйон правок
  • Створювачі Wikipedia запускають сайт для мандрівників
 08.01.2013 16:33
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №5805

Випадковий прикол
Інші приколи