Професор Московської духовної академії запропонував об’єднати Новий рік і Різдво Русская версия

Професор Московської духовної академії запропонував об’єднати Новий рік і Різдво

Професор Московської духовної академії, протодиякон Андрій Кураєв заявляє, що в РФ необхідно об’єднати два зимові свята – Новий рік і Різдво. На думку духівника, такі заходи допоможуть здолати розбіжності і протиріччя, які виникають у християн.

"Я сподіваюся, що з часом у нашої церкви вистачить мужності на ухвалення радикального рішення, а саме – об’єднати Різдво і Новий рік", – заявив Кураєв в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

Кураєв відзначив, що він не хоче переносити святкування Різдва на новий стиль, як це роблять у католицькій церкві, де Різдво святкується 25 грудня. На його думку необхідне саме поєднання дат святкування. Згідно з його переконаннями, будь-яка інша дата, окрім 1 січня, є нелогічною і "породжує питання, на які у нас не знаходиться відповідей".

"Якщо новий рік від Різдва Христова, то чому ж він рахується не з Різдва Христова? Якщо великий календар, тобто наша ера, роки рахуються від Різдва Христова, то чому маленький календар, дні усередині року беруться від іншої дати? Це нелогічно", – відзначив Кураєв.

Він додав, що традиція святкування Нового року в січні з’явилася завдяки Різдву. Зокрема, раніше ялинку в домівках наряджали саме на Різдво.

За матеріалом Эхо Москвы.
Новини за темою:
  • Мережа "Universitas 21" опублікувала рейтинг академічної освіти країн
  • У Кембриджі з’явився перший у світі професор гри
  • Папа Бенедикт XVI планує заснувати академію для відродження латину
  • Сім золотих правил для навчання від професора Штанґля
  • 20 січня відбудеться безкоштовний вебінар з професором університету Ксав’єр про секрети отримання американських грантів
 03.01.2013 17:40
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №9538

Випадковий прикол
Інші приколи