Учені NASA планують захопити астероїд Русская версия

Дослідники Національного управління США з повітроплавання і дослідження космічного простору NASA в майбутньому планують захопити астероїд масою в 500 тонн, помістити його на навколомісячну орбіту і побудувати там космічну станцію, яка служитиме перевалочним пунктом на маршруті Земля – Марс.

Відомо, що департамент науки і технологічної політики США незабаром розгляне план розвитку настільки амбітного проекту. За попередніми оцінками він лише на початковій стадії (за перших 10 років) коштуватиме державі $2,6 мільярда. Відповідне техніко-економічне обгрунтування було підготовлене фахівцями NASA і Каліфорнійського технологічного інституту (США).

У разі затвердження програми вперше в історії людства буде здійснено переміщення космічного об’єкту з однієї орбіти на іншу. Спеціальна "капсула для захоплення" астероїда буде виведена в космос за допомогою ракети "Атлас-5". Вона направить астероїд у простір між Землею і Місяцем.

Для цього (коли об’єкт наблизиться на достатню відстань) капсула випустить своєрідну "сумку", яка перевищує діаметр астероїда в 50 разів. Ця "ловецька сітка" повинна буде буквально обмотатися довкола об’єкту.

Далі апарат запустить потужний двигун і зупинить астероїд, після чого перемістить його в гравітаційно-нейтральне місце (ймовірно, йдеться про одну з точок Лагранжа). Потім можна буде планувати будівництво бази для запуску інших апаратів у глибини Всесвіту.

Представлене на розгляд технічне завдання містить три ключові позиції на найближчі 10 років. Це виявлення достатньої кількості астероїдів необхідного розміру на певній відстані від Землі для захоплення і транспортування, створення потужного сонячного електроракетного двигуна для перевезення об’єкту та організація людської присутності в космічному просторі місячної орбіти до 2020 року. Останнє необхідне, щоб детально вивчити обстановку і зрозуміти, чи можна реалізувати подальші плани.

Учені відзначають, що запропонована технологія захоплення космічного об’єкту може бути використана з метою видобутку металів і мінералів для використання їх при будівництві станції на астероїді. Наприклад, деякі такі об’єкти містять багато заліза, а інші несуть воду, яку можна пустити на створення палива.

За матеріалом Вести.ru.
Новини за темою:
  • Учені вперше виявили сліди бактерій в арктичному снігу
  • NASA опублікувало докладний план висадки людей на Марс
  • NASA оголосило про проведення важливої прес-конференції, присвяченої "розгадці таємниці Марса"
  • NASA: 17 червня на Землю впаде американо-японський метеосупутник
  • NASA спільно з Boeing створять величезну ракету для відправки на Марс
 27.12.2012 14:03
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Прикол №4490

Випадковий прикол
Інші приколи