Психологи: враження дарують більше щастя, ніж речі Русская версия

Американський психолог Томас Гілович разом зі своєю дослідницькою групою з Корнелльського університету (США) з’ясував, що саме принесе людині щастя. Вчені дійшли висновку, що хороші враження нам потрібніші, ніж покупки і матеріальні цінності. Доповідь дослідників на цю тему була опублікована в Journal of Personality and Social Psychologies, повідомляє німецька газета Frankfurter Rundschau.

Учені провели дослід, учасники якого повинні були розповісти, які покупки вони робили останнім часом і що за відчуття були з ними пов’язані. "Піддослідні" могли називати не лише предмети, але й події на зразок походу в театр. Результати опитування показали, що позитивні враження і новий досвід від поїздок, концертів або, наприклад, танцювальних курсів приносять людям більше щастя, ніж матеріальні придбання.

Крім того, з’ясувалося, що радісні емоції роблять помітно більший вплив на особистість людини, ніж покупки, нехай навіть великі. Ймовірно, це пов’язано з тим, що щастя від речей короткочасне – через деякий час хочеться купити щось нове, а радість від спогадів з часом лише зростає.

За матеріалом Вести.ru.
Новини за темою:
  • Британські підлітки п’ють найбільше в Європі. Українці - на 21-му місці
  • Найбільшого в Європі динозавра виявили у Португалії
  • Лише кожна 11-а жінка у Німеччині більш освічена, ніж її супутник життя
  • Більше чверті студентів Німеччини не закінчує своє навчання у ВНЗ
  • Вчені: шлюб більш вигідний чоловікам, ніж жінкам
 07.12.2012 15:11
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

В суде выписывают штраф водителю.
Судья:
-Ну как вам не стыдно!Перестроились через ряд, поехали на красный свет, превысили скорость.Я понимаю BMW какой-нибудь, но вы-то!...водитель трамвая!

Інші анекдоти