"Листа Богові" Альберта Ейнштейна продадуть на аукціоні Русская версия

Інтернет-аукціон eBay виставив на торги незвичайний лот: так званий лист Богові, написаний Альбертом Ейнштейном, який, як відомо, в Бога не вірив. Лист був написаний в 1954 році, а його стартова ціна складає 3 мільйони доларів. У 2008 році лист вже був проданий на аукціоні Блумсбері в Лондоні (Велика Британія) за 404000 доларів, покупець листа невідомий. Втім, повідомляється, що саме він його виставив на продаж зараз.

Лист Альберта Ейнштейна був фактично адресований філософу Еріку Гуткайнду, він було написаний у січні 1954 року, за рік до смерті великого фізика. У листі Ейнштейн говорить про те, що "слово Бог для мене – не більше ніж просто слово, що є наслідком слабкості людини, Біблія – колекція знаменитих, але вельми примітивних легенд, вельми наївних за змістом. Для мене іудейська релігія схожа на всі інші, як звичайна реінкарнація дитячих очікувань людства".

Експерти стверджують, що лист справжній на 100%. Раніше він був проданий на аукціоні в 1955 році і знаходився в приватній колекції.

Як відомо, Ейнштейн мав досить складні відносини з релігією, не вірив у Бога, але в той же час не хотів, щоб його називали атеїстом. Він більше вірив у наявність певних сил, що сприяли створенню і розвитку Всесвіту.

За матеріалом CyberSecurity.ru.
Новини за темою:
  • Виявлено лист Ріббентропа з привітаннями радянському розвіднику Зорге
  • У США директора школи звільнили за лист про тупість учнів
  • Повний архів Альберта Ейнштейна викладуть у мережу Інтернет
  • Докторські дипломи Ейнштейна підуть з молотка
  • 11-річна школярка перевершила за IQ Ейнштейна і Хокінга
 09.10.2012 10:39
 

Навігація

Як знайти реферат? Як написати реферат? Як оформити реферат? Перекладач Перевірка правопису Дошка оголошень Пошук по сайту Статистика Топ 20 Допомога проекту Порекомендувати сайт Авторські права Зворотний зв’язок Підписка

Дозвілля

Анекдоти Гороскопи Приколи Карти

Допоможи іншим

Довелося самому робити реферат? Є український підручник або методичка? Тоді допоможи іншим полегшити навчання, додай реферат або підручник у базу сайту.

Анекдот

На дискотеке.
-Девушка,вы танцуете?
-Да,танцую,пою,стихи рассказываю...
-Ты что плетёшь?
-Плету,вяжу,крестиком вышиваю...

Інші анекдоти